UPDATE

H Adidas θα συνεχίσει να πουλά τα παπούτσια του Kanye West, χωρίς όμως το εμπορικό σήμα της Yeezy


JTeam

11 Νοεμβρίου 2022

H Adidas θα συνεχίσει να πουλά τα παπούτσια του Kanye West, χωρίς όμως το εμπορικό σήμα της Yeezy
@yeezymafia
Να σημειωθεί πως μόνο πέρσι τα έσοδα από τις πωλήσεις των Yeezys ήταν 2 δισ. δολάρια, αποτελώντας το 8% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας αθλητικών προϊόντων

Tα παπούτσια του West με την Adidas είχαν σημειώσει αδιαμφισβήτητα τεράστια επιτυχία, με τα έσοδα ετησίως να ξεπερνούν τα 2 δις δολάρια. Μετά τα αντισημιτικά παραληρήματα του West όμως, η εταιρεία διέκοψε κάθε συνεργασία μαζί του, χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς θα απογίνει από την συνεργασία τους και τα Yeezys.

Πλέον η εταιρεία αθλητικών αποφάσισε πως θα συνεχίσει να πουλάει την επικερδή σειρά αθλητικών παπουτσιών και ενδυμάτων του ράπερ, χωρίς όμως το εμπορικό σήμα Yeezy.

Η Adidas επεσήμανε πως είναι η μοναδική κάτοχος όλων των δικαιωμάτων σχεδιασμού της σειράς Yeezy, τόσο για τα υπάρχοντα όσο και για τα μελλοντικά χρώματα και εκδόσεις. Η πώληση των αθλητικών παπουτσιών με το εμπορικό σήμα της Adidas θα εξοικονομήσει στην εταιρεία περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές δικαιωμάτων και αμοιβές μάρκετινγκ.

«Προχωρώντας προς τα εμπρός, θα αξιοποιήσουμε το υπάρχον απόθεμα με τα ακριβή σχέδια που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε», δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής οικονομικών της επιχείρησης.

Τα προϊόντα Yeezy αντιπροσώπευσαν το 8% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, σύμφωνα με τη Morgan Stanley. Η σειρά βοήθησε, επίσης, την Adidas να «ανοίξει» τις δραστηριότητές της και σε άλλα καταστήματα λιανικής.