ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Louis Vuitton: H φιγούρα της Yayoi Kusama αγκάλιασε όλο το κτίριο και το θέαμα είναι εντυπωσιακό


JTeam

13 Ιανουαρίου 2023

Louis Vuitton: H φιγούρα της Yayoi Kusama αγκάλιασε όλο το κτίριο και το θέαμα είναι εντυπωσιακό
Instagram/ @artlovesltd
Mια διαφορετική ανακαίνιση στο κατάστημα Maison Champs Élysées στο Παρίσι έκανε η Louis Vuitton και το αποτέλεσμα μοιάζει με υπερθέαμα

Η Louis Vuitton για να γιορτάσει την ιστορική συνεργασία -που επανέρχεται μετά από δέκα χρόνια- έφερε τα έργα της Yayoi Kusama στην υψηλή μόδα αλλά και στο κτίριό της. Στο Art Déco κτιρίου, που κατασκευάστηκε από τον Georges Vuitton το 1912, υπάρχουν διάσπαρτες οι χρωματιστές βούλες της Kusama, οι οποίες φαίνεται να βρίσκονται σε κίνηση και να χορεύουν. Στα αριστερά, ένα γιγάντιο γλυπτό της Γιαπωνέζας καλλιτέχνιδας αγκαλιάζει το κτίριο, ενώ τα μεταλλικά μπαλόνια που αιωρούνται, διακοσμούν τις βιτρίνες.

Η φετινή συνεργασία της Louis Vuitton με την Yayoi Kusama σηματοδοτεί τη δεύτερη φορά που ο οίκος μόδας συνεργάζεται με την 93χρονη, πλέον , καλλιτέχνιδα μετά την πρώτη τους συνεργασία το 2012.

Οι προτάσεις από τη συλλογή Yayoi Kusama x Louis Vuitton είναι διαθέσιμες στα καταστήματα LV σε όλο τον κόσμο ενώ η καμπάνια έχει γίνει viral στα social media.

Ποια είναι η Yayoi Kusama

Γλύπτρια, ζωγράφος, ακτιβίστρια, και συγγραφέας είναι μόνο μερικές από της ασχολίες της Yayoi Kusama, της γυναίκας που μετέτρεψε την ψυχική της διαταραχή σε τέχνη. Τα έργα της κατατάσσονται στην pop art και το μινιμαλισμό και η ίδια είναι η πιο δημοφιλής εν ζωή δημιουργός.

H Kusama γεννήθηκε στο Matsumoto της Ιαπωνίας, το 1929, από μια πολύ συντηρητική και εύπορη οικογένεια. Όπως ισχυρίζεται η ίδια, οι γονείς της ήταν πραγματικός πόνος για εκείνη. Έχει κακοποιηθεί πολλές φορές από τη μητέρα της, η οποία τη χτυπούσε, της έσκιζε τα έργα της, την έβαζε να κατασκοπεύει τον πατέρα της στις συναντήσεις του με διάφορες ερωμένες κ.α. Εκείνος με τη σειρά του έλειπε συνεχώς, ήταν κάτω απ’ την οικονομική επιρροή της συζύγου του και συνεπώς αδύναμος ως πατρική φιγούρα. Η αδερφή της ντρεπόταν για την ύπαρξή της ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός της ήταν αντίθετος με την τάση της να ζωγραφίζει.

Η Yayoi Kusama στην ηλικία των 10 ετών βίωσε για πρώτη φορά ψευδαισθήσεις, που τις περιέγραψε ως έντονες λάμψεις και πεδία που κατακλύζονταν από κουκίδες. Μάλιστα θυμάται πως δίπλα από το σπίτι της κυλούσε ένα ποτάμι και ότι τα λουλούδια της μιλούσαν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.