ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η συλλογή του θρυλικού André Leon Talley δημοπρατείται από τον οίκο Christie’s


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

19 Ιανουαρίου 2023

Η συλλογή του θρυλικού André Leon Talley δημοπρατείται από τον οίκο Christie’s
The New York Times
Μια συλλογή που συμπεριλαμβάνει κομμάτια του Warhol, διακοσμητικά και πολλή πολλή μόδα!

Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s δημοπρατεί τη συλλογή του εκλιπόντος fashion editor André Leon Talley μέσα από μια σειρά live και online events. Το εύρος της συλλογής που θα δημοπρατηθεί προέρχεται από πολύ σημαντικές στιγμές της βιομηχανίας της μόδας τα τελευταία 50 χρόνια και φυσικά αντανακλά και το εκκεντρικό προσωπικό του στυλ.

Jenny.Gr
CHRISTIE'S

Τον θυμόμαστε όλοι για την πληθωρική προσωπικότητά του, όπως επίσης και για το ότι ήταν ο πρώτος Μαύρος άνδρας που έγινε Creative Director της αμερικανικής Vogue, ενός τίτλου που του επέτρεψε να δουλεύει δίπλα δίπλα με την Anna Wintour για χρόνια. Η συλλογή του από αντικείμενα μπλέκει τη μόδα, με το fine art, την λογοτεχνία και την εσωτερική διακόσμηση. Επιπλέον αντανακλά την μακροχρόνια σχέση του με διάφορους δημιουργούς όπως ο Karl Lagerfeld, η Miuccia Prada, o Ralph Rucci και πολλοί ακόμα.

Ο Talley πίστευε στη μόδα, ως ένα μέσο προσωπικής έκφρασης και μέσα από την επιλογή της τεράστιας συλλογής του από haute couture, τσάντες και κοσμήματα, φαίνεται καθαρά το πάθος του και φυσικά το στυλ του. Η δημοπρασία θα γίνει εκ μέρους του Talley, ώστε να στηριχθούν οργανισμοί που είχε επιλέξει όσο ήταν εν ζωή, την Abyssinian Baptist Church στη Νέα Υόρκη και τη Mt. Sinai Missionary Baptist Church στο Ντάραμ.

Η Elizabeth Seigel, Head of Private and Iconic του οίκου Christie’s, είπε «Η ευαισθησία που είχε ο André Leon Talley για τη μόδα ήταν μοναδική και διαχρονική. Ήταν κατηγορηματικά σικάτος, οπότε η συλλογή που είχε μαζέψει όλη του τη ζωή δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Είμαστε παραπάνω από ενθουσιασμένοι που διαχειριζόμαστε αυτά τα αντικείμενα από τα σπίτια του, μια συλλογή που παρουσιάζει την ατελείωτη αγάπη του Talley για όμορφα πράγματα. Από μπαούλα της Louis Vuitton με το κλασικό μονόγραμμα μέχρι custom καφτάνια του Tom Ford, κάθε παρτίδα είναι πραγματικά βουτηγμένη στην προσωπικότητά του και την κληρονομιά του, η οποία συνεχίζει να μας εμπνέει όλους».

Η συλλογή του André Leon Talley θα πουληθεί μεσω μιας live δημοπρασίας στον οίκο Christie’s στη Νέα Υόρκη στις 15 Φεβρουαρίου και δύο online πωλήσεις μέχρι τις 16 και 17 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.