ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Schiaparelli Spring 2023 Couture: Ο κιτς σουρεαλισμός του Daniel Roseberry


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

24 Ιανουαρίου 2023

Schiaparelli Spring 2023 Couture: Ο κιτς σουρεαλισμός του Daniel Roseberry
Splashnews
Αν έχεις μπει καθόλου από εχθές στα social σου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέτυχες έστω και μια εικόνα από το χθεσινό haute couture show του οίκου μόδας Schiaparelli για την άνοιξη του 2023.

Από την λιονταροκεφαλή στο φόρεμα της Kylie Jenner, τον λύκο στο παλτό της Naomi Campbell, την λεοπάρδαλη που ξεπηδούσε από το στήθος της Shalom Harlow και τα κόκκινα swarovski στο κορμί της (που ήταν όλα τα λεφτά) Doja Cat, το haute couture show του οίκου μόδας Schiaparelli για την άνοιξη του 2023 οριακά έριξε το internet.

Το show πραγματοποιήθηκε στο Petit Palais και θα λέγαμε ότι ήταν περισσότερο ένα red carpet event, παρά ένα fashion show. Τα όρια μεταξύ πασαρέλας και θεατρικής σκηνής ήταν πολύ θολά ή όπως είπε ο ίδιος ο Daniel Roseberry «Οι γραμμές μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας». Καλώς ο σουρεαλισμός, εξάλλου είναι το trademark του οίκου, αλλά οι περισσότερες δημιουργίες της συγκεκριμένης συλλογής ήταν, να το πω κομψά, κιτς.

Ο creative director του οίκου, Daniel Roseberry, στις σημειώσεις του show ενημέρωσε ότι η έμπνευση πίσω από τη συλλογή ήταν «Η Κόλαση του Δάντη», παρομοιάζοντας το ταξίδι του πρωταγωνιστή στην κόλαση με την αμφιβολία που διακατέχει τον σχεδιαστή, όταν κάθεται να σχεδιάσει. «Αυτή η συλλογή είναι ο φόρος τιμής μου στην αμφιβολία» έγραψε. «’Ηθελα να απομακρυνθώ από τις τεχνικές που ένιωθα άνετα και να επιλέξω κάτι που είναι τρομακτικό και καινούργιο».

Στο τέλος των σημειώσεων του σχεδιαστή για το show αναφέρεται το εξής: «Κόλαση, Καθαρτήριο, Παράδεισος» τα οποία είναι τα τρία βιβλία που απαρτίζουν την «Θεία Κωμωδία του Δάντη». «Το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο. Είναι μια υπενθύμιση για το ότι δεν υπάρχει παράδεισος χωρίς την κόλαση, δεν υπάρχει λύπη χωρίς χαρά, δεν υπάρχει η έκσταση της δημιουργίας χωρίς το βασανιστήριο της αμφιβολίας. Η προσευχή μου για τον εαυτό μου είναι να το θυμάμαι αυτό πάντα, ότι τις πιο δύσκολες ημέρες μου, όταν η έμπνευση απλά δεν έρχεται, θυμάμαι ότι καμία ανάλυψη τους ουρανούς δεν είναι εφικτή χωρίς ένα ταξίδι στις φλόγες πρώτα, όπως και του φόβου που έρχεται μαζί. Ας το ενστερνιστώ για πάντα». Τύπου όσα πάνε και όσα έρθουν; Κάντε υπομονή μια λεμονιά ανθίζει στη γειτονιά; Γλέντα τη ζωή, γλέντα τη ζωή, Όλοι δύο μέτρα παίρνουν γη; Και όλο αυτό το έδεσε με τα συγκεκριμένα τεχνουργήματα. Δυστυχώς προσωπικά δεν με έπεισε.

Εξαιρετικά τα κοστούμια, πολύ ωραίες οι διαφορετικές αναλογίες που πρότεινε, καλοραμμένα τα φορέματα, αλλά σαν γενική εικόνα το show του Daniel Roseberry για τον οίκο Schiaparelli ήταν καλό μόνο για memes στο internet.

Δείτε στην παρακάτω gallery μερικούς από τους καλεσμένους του haute couture show του οίκου μόδας Schiaparelli για την άνοιξη του 2023.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.