ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Marine Serre fw '23: Μια σοβαρή sustainable πρόταση


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

25 Ιανουαρίου 2023

Marine Serre fw '23: Μια σοβαρή sustainable πρόταση
MARINE SERRE
Μια σοβαρή sustainable πρόταση από την Marine Serre και την Fall/Winter 2023 συλλογή της.

Η καυστική συλλογή της Marine Serre το Fall/Winter 2023, παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού στο Grande Halle de La Villette και όπως πάντα είχε ένα αρκετά σημαντικό μήνυμα να στείλει.

Κατά πάσα πιθανότητα η πρώτη του είδους της, η συλλογή ήταν no-waste! Αυτό σημαίνει ότι οτιδήποτε χρησιμοποιήθηκε στο show προήλθε αποκλειστικά από αντικείμενα που «βρέθηκαν» και οι οκτάμετροι πύργοι από παρατημένα υφάσματα (οι οποίοι ήταν το set για το show) ήταν «δρομολογημένοι να παρέχουν τα raw υλικά για μελλοντικά σπίτια», σύμφωνα με τις σημειώσεις του show.

Η σχεδιάστρια μέσα από αυτή τη συλλογή θέλησε να αφυπνίσει τους παρευρισκόμενους, ώστε να σκεφτούν τους μη βιώσιμους ρυθμούς της καθημερινής τους ζωής, ελπίζοντας να τραβήξει την απαραίτητη προσοχή στην κλιματική κρίση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το show να είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό, διότι όσες περισσότερες οι φωνές, τόσο μεγαλύτερη και η αλλαγή που μπορεί να γίνει.

Η συλλογή της Marine Serre ήταν χωρισμένη σε πέντε ομάδες, με την πρώτη να δίνει βάση στην μη βιώσιμη φύση των «φιλικών προς το περιβάλλον» βαμβακερών tote bags. Στις σημειώσεις του show αναφέρεται ότι κάθε τσάντα πρέπει να χρησιμοποιηθεί 20.000 φορές ώστε να ισοφαρίσει το παραγωγικό της αποτύπωμα, με τα κομμάτια της συλλογής (φτιαγμένα από jackets, παλτό, πουκάμισα και φούστες) να προσφέρουν μια εναλλακτική επιλογή.

Ύστερα η προσοχή στράφηκε στα signature σχέδια του brand, με «ανακαινισμένες» εκδοχές από τζιν, λινό και δέρμα μαζί με ανακυκλωμένα δίχτυα. Συνεχίζοντας αυτή την επαναστατική χρήση του «άχρηστου» stock, το brand χρησιμοποίησε παλιές ταπετσαρίες, ζακάρ και μπροκάρ υφάσματα, μεταμορφώνοντάς τα σε έργα τέχνης, που αγκαλιάζουν το σώμα.

Τα αγαπημένα μας looks μπορείτε να τα δείτε στην gallery παρακάτω.