ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Fendi SS 2023 Couture: Η αβάσταχτη ελαφρότητα των φορεμάτων του Kim Jones


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

27 Ιανουαρίου 2023

Fendi SS 2023 Couture: Η αβάσταχτη ελαφρότητα των φορεμάτων του Kim Jones
Instagram/voguefrance
«Η ελαφρότητα στο χρώμα, η ελαφρότητα στο ύφασμα, η ελαφρότητα στο layering» ήταν το θέλω του Kim Jones για την SS 2023 couture συλλογή του οίκου Fendi

Ο Kim Jones, ο artistic director του Ιταλικού οίκο μόδας Fendi, παρουσίασε την SS 2023 couture συλλογή του στο Palais Brongniart.

«Η ελαφρότητα. Η ελαφρότητα στο χρώμα, η ελαφρότητα στο ύφασμα, η ελαφρότητα στο layering» είπε ο Kim Jones μια μέρα πριν το show. Το μήνυμά του ήταν ολοφάνερο στη συλλογή με τα σοφιστικέ, ασημένια βραδινά slip φορέματα, σε παστέλ και μεταλλικές αποχρώσεις. Τα ρούχα είχαν όλη την τεχνογνωσία μιας συλλογής Υψηλής Ραπτικής και η ελαφρότητα ήταν πανταχού παρούσα, από τις σιλουέτες μέχρι και τα υφάσματα.

Ο Jones απέφυγε τη χρήση γούνας, δοκίμασε να δημιουργήσει δαντέλα από δέρμα και κάλυψε ολόκληρα φορέματα με μικρές μικρές χάντρες έτσι ώστε να φαίνονται σαν μεταλλικά υφάσματα στο φως του Palais Brongniart. Τα αξεσουάρ ήταν εμπνευσμένα από την ορειβασία, που τόσο αρέσει στην Delfina Delettrez Fendi, σχεδιάστρια κοσμημάτων, σε μια ακόμα ερμηνεία της ελαφρότητας.

Η θέλησή του Kim Jones για «εσώρουχα που μεταμορφώνονται σε βραδινά ενδύματα», παρουσιάστηκε με πολύ αξιοπρεπή τρόπο σε μια πασαρέλα, όπου τα περισσότερα κομμάτια θα μπορούσαν να φορεθούν στα μεγάλα events.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από το show.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.