ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Θάνος Παπαδημητρίου: «Η ευτυχία που απολαμβάνουμε σήμερα είναι εξαιτίας των "σωστών" και των "λάθος" πραγμάτων που κάναμε»


JTeam

1 Φεβρουαρίου 2023

Θάνος Παπαδημητρίου: «Η ευτυχία που απολαμβάνουμε σήμερα είναι εξαιτίας των "σωστών" και των "λάθος" πραγμάτων που κάναμε»
Ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες στον χώρο του PR, έδωσε συνέντευξη στο Fashion Week Online για όλα εκείνα που τον οδήγησαν στην καριέρα που έχει σήμερα, τα εύκολα και τα δύσκολα

Ο Θάνος Παπαδημητρίου είναι PR manager με διεθνή καριέρα και ειδικεύεται στο hotel communication, ενώ ασχολείται με το PR 76 ξενοδοχείων παγκοσμίως, με την πλειονότητα αυτών στην Ελλάδα.

Οι πελάτες του απαρτίζονται από ξενοδοχεία, πρεσβείες και οργανισμούς, όπως επίσης και εκατομμυριούχους, αθλητές και celebrities. Το Fashion Week Online® μίλησε μαζί του για το πώς κατάφερε και μπήκε στον χώρο και για το τι χρειάζεται κανείς για να πετύχει.

Πότε και γιατί διάλεξες το influencer marketing;

Το 2015, σε μια από τις πολλές επισκέψεις μου στο Παρίσι, γνώρισα ένα ζευγάρι, το οποίο δημιουργούσε περιεχόμενο για το Instagram μεγάλων brands και ξενοδοχείων. Εκείνη τη στιγμή το μυαλό μου έτρεξε χιλιόμετρα μακριά και συνέλαβα την ιδέα που μου προσέφερε μια μεγάλη ευκαιρία. Η Ευρώπη ακολουθούσε το μέλλον, το οποίο ήταν στα social media. Ακόμα και οι ηλικιωμένοι είχαν αρχίσει να χρησιμοποιούν λογαριασμούς στα social media, όπως είχα ήδη παρατηρήσει. Θα τους έβλεπες με τα κινητά τους τηλέφωνα στο χέρι και τις τηλεοράσεις τους κλειστές! Μιας και είχα αναπτύξει ένα ισχυρό PR network, θεώρησα ότι ήταν ένα προσόν που θα μου επέτρεπε να κάνω το επόμενο επαγγελματικό μου βήμα αμέσως.

Ποια ήταν η «στιγμή της αλήθειας» που σε οδήγησε στο μονοπάτι της καριέρας σου;

Άλλαξα πολλές φορές γνώμη για το τι ήθελα να σπουδάσω. Θυμάμαι να κάνω ένα meeting με έναν γνωστό μου, ο οποίος ξεκλείδωσε αυτές τις ιδέες στο μυαλό μου. Όταν το ρώτησα τι είχε σπουδάσει, μου είπε PR και διαφήμιση και καθώς η συζήτηση εξελισσόταν κατάλαβα ότι το PR μου ταιριάζει και ήταν το μέλλον μου.

Για ποιο πράγμα έχεις μετανιώσει και γιατί;

Μετανιώνω για όλες τις στιγμές που μετάνιωσα για κάτι στη ζωή μου. Και δε θέλω να μετανιώνω για τίποτα πλέον. Στις ζωές μας, είναι κάπως συνδεδεμένα όλα μεταξύ τους. Η ευτυχία που απολαμβάνουμε σήμερα είναι εξαιτίας των «σωστών» και των «λάθος» πραγμάτων που έχουμε κάνει, οι επιτυχίες και οι αποτυχίες του χθες. Εξαιτίας των λαθών και των αποτυχιών μας, οι προσωπικότητές μας εξελίσσονται. Όταν γευτείς την επιτυχία, δεν αναρωτιέσαι «γιατί», αλλά όταν αποτυγχάνεις, η αναζήτηση της αιτίας, του «γιατί», οδηγεί σε προσωπική ανάπτυξη.

Τι σε κάνει τόσο επιτυχημένο σε αυτό που κάνεις;

Πιστεύω ότι τα πάντα έχουν σχέση με το χάρισμα και τις δεξιότητες. Δεν υπάρχουν ταλέντα ή «δώρα» που μπορείς να αποκτήσεις. Γεννιέσαι με αυτά και αν είσαι τυχερός και τα αντιληφθείς, τότε μπορείς να τα πας πολύ μακριά. Επίσης, είμαι ειλικρινής με τις ικανότητές μου. Ξέρεις, μερικοί άνθρωποι υπερεκτιμούν τις ικανότητές τους και τις δεξιότητές τους και αισθάνονται ότι είναι άδικο να αποτυγχάνουν. Αν καταφέρεις και αποφύγεις αυτό το λάθος, θα επιτύχεις. Τα άλλα τρια στοιχεία της επιτυχίας για εμένα είναι το πάθος για αυτό που κάνεις, η εμμονή στην λεπτομέρεια και το να είσαι ανοιχτός να μάθεις από τους νέους και από τους ηλικιωμένους, τους πιο αμόρφωτους και τους πιο μορφωμένους. Πάντα μπορείς να μάθεις κάτι από διαφορετικούς ανθρώπους, που κάποια στιγμή ή με κάποιο τρόπο να είναι χρήσιμο για εσένα.

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να ακολουθήσει τα βήματά σου;

Δεν πιστεύω στο να δίνω συμβουλές. Η ζωή έχει το σχέδιό της για τον καθένα μας. Θα τους έλεγα απλά να είναι σίγουροι για το τι τους αρέσει να κάνουν, σίγουροι ότι έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες και να έχουν υπομονή, επιμονή και πάθος για αυτό που κάνουν. Αλλά το πιο σημαντικό, θα τους έλεγα να μην φοβούνται να προσπαθήσουν, να πάρουν ρίσκα ή να αποτύχουν. Εξάλλου αυτο που μετράει είναι το ταξίδι, όχι ο προορισμός ή πώς να επιτύχεις ή να αποτύχεις. Μόνο τότε θα έχεις ζήσει μια ολοκληρωμένη ζωή.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες και τι έμαθες από αυτή;

Είναι αλήθεια, ότι τελευταία, οι δυσκολίες δεν είναι σπάνιες. Αλλά όλες έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Με βοήθησαν να αναπτυχθώ προσωπικά και επαγγελματικά. Αλλά αν είναι να ξεχωρίσω κάποια, η μεγαλύτερη δυσκολία, κατά πολύ, ήταν η πανδημία. Βιώσαμε μια πρωτοφανή πίεση και αβεβαιότητα, ειδικά σε έναν τομέα που χτυπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον. Μέσα σε λίγες ημέρες έπρεπε να αλλάξουμε στρατηγικές για να ανταπεξέλθουμε σε φαινομενικά δεδομένα και να πάρουμε αποφάσεις χωρίς καμία «ορατότητα». Αλλά το κάναμε και δικαιωθήκαμε από το αποτέλεσμα. Τα ξενοδοχεία που συνεργάζομαι στην Κρήτη όχι μόνο επανήλθαν, αλλά μέσα σε δύο εβδομάδες ξεκίνησαν να δουλεύουν ξανά και ξεπούλησαν όλη τη σεζόν μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου. Αλλά επίσης και τα ξενοδοχεία που συνεργάζομαι στην Σαντορίνη τα πήγαν πολύ καλύτερα από ότι τα υπόλοιπα του νησιού. Ήταν ένα πολύ μεγάλο μάθημα, το οποίο ακόμα κουβαλάω και ήταν κάτι που δυνάμωσε την πίστη μου στο ότι μπορώ να εργαστώ αποτελεσματικά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και ότι καμία αποστολή δεν είναι αδύνατη.

Πού βλέπεις τον εαυτό σου και τον τομέα σου τα επόμενα 5 χρόνια;

Στα επόμενα πέντε χρόνια, αναμένεται μια δυναμική πορεία. Αλλά, δεν βλέπω τον εαυτό μου σε πέντε χρόνια από τώρα, βλέπω τον εαυτό μου μέσα σε αυτή την περίοδο. Θέλω να έχω μια σταθερή πορεία, να αναπτυχθώ, ώστε να βελτιώνομαι κάθε μέρα. Οπότε θέλω να τα καταφέρω μέχρι το επόμενο στάδιο. Να εισάγω μια σειρά από επιχειρηματικές ιδέες από τις εμπειρίες και τη γνώση που έχω αποκτήσει. Οπότε στο τέλος αυτής της πενταετίας, θα είμαι καλύτερος, πιο ώριμος και ταυτόχρονα πιο αποτελεσματικός σε αυτό που κάνω σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Υπάρχει κάποιος Έλληνας celebrity που θεωρείτε fashion icon και έχει μεγάλη επιρροή;

Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τελευταία στην Ελλάδα οι stars έχουν καταγράψει τεράστια πρόοδο και στη σχέση τους με την μόδα και στην επιρροή που ασκούν στο κοινό. Υπάρχει μια πραγματικά ξεχωριστή περίπτωση (ανάμεσα στους stars) όχι μόνο σήμερα αλλά και διαχρονικά. Αναφέρομαι στην Άννα Βίση ως την απόλυτη Ελληνίδα star. Κατά τη γνώμη μου είναι αδιαφιλονίκητα ένα fashion icon, όχι μόνο λόγω των στυλιστικών επιλογών της, που είναι πάντοτε αλάνθαστες, αλλά ταυτόχρονα έχει ένα διεθνές ταπεραμέντο και την ικανότητα να ξεχωρίζει και να διακρίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι επίσης εκπληκτικά επιδραστική στο κοινό της, πράγμα που αποδεικνύεται συνεχώς από το περιεχόμενο που αναρτά στα social media και το μοναδικό engagement που έχει και διατηρεί. Είναι ξεχωριστή λόγω του πάθους της, το οποίο το περνάει σε όποιον γνωρίσει και το οποίο φαίνεται επιτυχημένα σε όλη την παρουσία της στα social media. Χωρίς να αναφέρω την χαρισματική φωνή της και την απίθανη σκηνική της παρουσία. Σας προκαλώ να το καταλάβετε και μόνοι σας, παρακολουθώντας μια live εμφάνισή της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.