ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Di Petsa FW 23: Εκεί που το σκοτάδι έγινε φως


Στεφανία Παπαδημητρίου

18 Φεβρουαρίου 2023

Di Petsa FW 23: Εκεί που το σκοτάδι έγινε φως
Μία συλλογή εμπνευσμένη από την Περσεφόνη

Για τη φθινοπωρινή ready to wear συλλογή της, η Δήμητρα Πέτσα εμπνεύστηκε από την ιστορία της Περσεφόνης, της κόρης της θεάς Δήμητρας, την οποία απήγαγε ο Άδης και κατέληξε βασίλισσα του Κάτω Κόσμου. Με τίτλο Breaking and Healing (Να διαλύεσαι και Να Θεραπεύεσαι), η σχεδιάστρια θέλησε να τιμήσει το πόσο ωρίμασε και άλλαξε η Περσεφόνη. Και το έκανε με τον δικό της, μοναδικό τρόπο.

Ξεκινώντας από απόλυτο σκοτάδι, το κοινό παρακολούθησε το ταξίδι της Περσεφόνης στον Κάτω Κόσμο. Κι όσο περνούσε η ώρα, εκείνη γινόταν όλο και πιο έντονη, πιο εκφραστική, φτάνοντας στο σημείο να καλυφθεί με μία ουσία που θύμιζε κρασί.

«Ήθελα να το αποτυπώσω καλά – ακόμη κι αν το θέμα μοιάζει πιο λυπηρό απ’ όσο συνήθως, προκειμένου να θεραπευθείς και να ωριμάσεις, πρέπει να περάσεις από σκοτάδια», δήλωσε η Δήμητρα Πέτσα.

«Το σκοτάδι γίνεται φως».

Το Di Petsa μας έδωσε αυτό που περιμέναμε, μαζί με πολλά περισσότερα - από τα διάσημα φορέματα που σου δημιουργούν την ψευδαίσθηση του wet-look, τα οποία ήταν φτιαγμένα από Lycra και μετάξι, μέχρι κρυστάλλους που συμβόλιζαν «την τρυφερότητα» και «το να αφήνεσαι».

Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει και ρούχα εγκυμοσύνης, ακριβώς όπως έγινε και την περασμένη σεζόν. Αυτή τη φορά, όμως, η Δήμητρα Πέτσα δημιούργησε pieces για άτομα «που θέλουν να μείνουν έγκυα με τον εαυτό τους», με ψεύτικες φουσκωμένες κοιλιές κεντημένες στο χέρι. Το show έκλεισε με ένα cut-out φόρεμα από μεταξωτό σιφόν και ιδιαίτερα φτερά.

Και κάπως έτσι, φτάσαμε στο φως.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS