ΣΤΙΛ

H Di Petsa επιστρέφει για να μας ντύσει με μνήμες αγγιγμάτων


Μάρθα Κουμπάνη

27 Απριλίου 2022

H Di Petsa επιστρέφει για να μας ντύσει με μνήμες αγγιγμάτων
Σε περίπτωση που σας έλειψαν.

Η Gigi Hadid είναι από τις πιο αγαπημένες stars που βρίσκονται συνεχώς στο προσκήνιο. Πρόσφατα η ίδια γιόρτασε τα γενέθλια της και στην συνέχεια ανακοίνωσε την πρώτη της συλλογή μαγιό σε συνεργασία με το brand Frankies Bikinis. Η Gigi στα 27 της χρόνια έχει μια ονειρεμένη καριέρα μέσα από την οποία μας έχει χαρίσει μερικές από τις πιο iconic στιγμές. Μία από αυτές όταν μοιράστηκε μια σειρά πορτραίτων, που αποκάλυπταν την προχωρημένη της εγκυμοσύνη στα οποία φορούσε ένα αιθέριο, λευκό φόρεμα που έμοιαζε βρεγμένο και είχε ελληνική υπογραφή. To brand Di Petsa, της Ελληνίδας σχεδιάστριας με έδρα το Λονδίνο, Δήμητρας Πέτσα, ήταν πίσω από το wet look, που έκανε την Gigi να μοιάζει με αληθινή νεράιδα.

jenny.gr

H Di Petsa από τότε που αποφοίτησε από το Central Saint Martins, έχει πετύχει πολλά.

Το Dazed, συμπεριέλαβε την 27χρονη Δήμητρα στη λίστα του με τις 100 πιο επιδραστικές προσωπικότητες της νεανικής κουλτούρας για το 2020, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της βιομηχανίας με το Wetness Project, το οποίο εμπνέεται από το νερό και τα σωματικά υγρά.

Το ταλέντο της Δήμητρας Πέτσα έχει κερδίσει πολλές διάσημες γυναίκες εκτός από την Gigi Hadid και την αδελφή της Βella. Η Lizzo, Nicki Minaj, η Kali Uchis, η Tei Shi, η Rina Sawayama, η Jesse Jo Stark είναι κάποιες από τις star που την έχουν εμπιστευτεί, ενώ με δημιουργίες Di Petsa έχουν φωτογραφηθεί και η Kylie Jenner με την κόρη της, Stormi.

Ακόμα και η πανδημία δεν εμπόδισε την ανερχόμενη ελληνίδα σχεδιάστρια να γίνει δημιουργική. Αντίθετα την ενέπνευσε.

Αν κάτι αισθανθήκαμε έντονα κατάτην διάρκεια της μακράς παραμονής μας στο σπίτι τον περασμένο χρόνο ήταν η έλλειψη και η ανάγκη για επαφή. Το άγγιγμά, η αγκαλιά των αγαπημένων μας προσώπων ήταν αυτό που μας έλειψε περισσότερο στο lockdown. Η Di Petsa λοιπόν βρήκε τον τρόπο να δώσει διάρκεια στο άγγιγμά τους. Για την ακρίβεια φρόντισε να το έχουμε παντού μαζί μας.

Πώς; Μετά το απόλυτα επιτυχημένο Wetness Project, δημιούργησε το Memory of Touch, το οποίο είναι φτιαγμένο από «ένα ειδικό vegan δέρμα που κρατά αποτυπώματα θερμότητας» . Πρόκειται για ένα υλικό, -από το οποίο έχει ράψει φορέματα, παντελόνια και tops- που συγκρατεί αποτυπώματα, χάρη στην θερμότητα που αναδύει το ανθρώπινο δέρμα και άγγιγμα. Η θερμότητα του σώματός σου, η θερμότητα από ένα χέρι, μια αγκαλιά, ένα φιλί.

«Ό,τι ξεχνά το μυαλό το θυμάται το σώμα», γράφει στο προφίλ της, για τα κομμάτια που παρουσίασε στο runway show της για το φθινόπωρο/χειμώνα 2022, στο London Fashion Week με τίτλο Mother Persephone.

Μπορούμε να κρατήσουμε την ανάμνηση ενός αγγίγματος αιώνια; Για πάντα σίγουρα όχι, όμως μπορούμε μέχρι το επόμενο, μοιάζει να λέει η συλλογή.

Όσο για την σχεδιάστρια, μετά τα υφάσματα που μοιάζουν βρεγμένα αλλά δεν είναι, τους κορσέδες για θηλασμό, τα jackets αντίστροφης εγκυμοσύνης, και τα ρούχα που θυμούνται το άγγιγμα, αναρωτιόμαστε με ποια πρωτότυπη εφεύρεση θα μας εντυπωσιάσει την επόμενη φορά η οργιώδης φαντασία της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS