ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η Stella McCartney παλεύει για τα δικαιώματα των ζώων στη Summer 2023 καμπάνια της


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

28 Μαρτίου 2023

Η Stella McCartney παλεύει για τα δικαιώματα των ζώων στη Summer 2023 καμπάνια της
Instagram/stellamccartney
Μια πάρα πολύ έξυπνη και ευαίσθητη καμπάνια

Η ακτιβίστρια-σχεδιάτρια Stella McCartney παρουσίασε την καλοκαιρινή της καμπάνια με πρωταγωνίστρια την next-gen ηθοποιό και ζωόφιλη, Madelyn Cline. Η φωτογράφιση έγινε στο άσυλο ζώον The Gentle Barn στην Santa Clarita στην California και ήταν εμπνευσμένη από το σλόγκαν του Γιαπωνέζου καλλιτέχνη και ακτιβιστή Yoshitomo Nara, «Change the History».

Punk κοινωνικά μηνύματα και εικονογραφήσεις του Nara βρίσκονται στην συλλογή, με την McCartney να λέει πως «εξυπηρετεί σαν ένα κάλεσμα για δράση στη νέα γενιά των ανθρώπων που φέρνουν την αλλαγή, προσκαλώντας τους να υψώσουν την φωνή τους για τα υπόλοιπα πλάσματα του κόσμου και την Μητέρα Γη. Τα ονόματα των ζώων και οι μοναδικές τους ιστορίες είναι εμφανή στην φωτογράφιση, ενισχύοντας το μήνυμα πως όλα τα πλάσματα πρέπει να αγαπιούνται ανεξάρτητα με την ηλικία τους και το είδος τους».

Ακόμα και οι boutique της Stella McCartney ανά τον κόσμο θα βοηθήσουν στο να ενισχυθεί η ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα των ζώων.

Η συλλογή είναι leather-free, δεν έχει πούπουλα, γούνα ή εξωτικά δέρματα και με το 91% των κομματιών να είναι από βιώσιμα υλικά. Επίσης περιλαμβάνει το πρώτο παγκοσμίως luxury ρούχο, που είναι κατασκευασμένο από regenerative βαμβάκι από την SOKTAS project της σχεδιάστριας στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.