ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Paris Fashion Week: Από τα «άφαντα» παντελόνια της Miu Miu έως και τα ελεύθερα άλογα της Stella McCartney


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

8 Μαρτίου 2023

Paris Fashion Week: Από τα «άφαντα» παντελόνια της Miu Miu έως και τα ελεύθερα άλογα της Stella McCartney
Τα show που μας εντυπωσίασαν

Miu Miu

Μέσα στο Palais d’Iéna αγέρωχα μοντέλα περπατούσαν στην πασαρέλα της Miu Miu, φορώντας τη fw 2023 συλλογή της Miuccia Prada. Θηλυκά kitten heels, ασορτί τσάντες, πολυτελή πουλοβεράκια, oversized παλτό και jackets έκαναν την εμφάνισή τους, αλλά κάτι έλειπε. Τι έλειπε; Τα παντελόνια! Τη θέση τους πήραν καλσόν, διάφανες φούστες, φορέματα και κολάν. Παιχνιδιάρικη, νεανική, σίγουρα καλοφτιαγμένη και με μεγάλη συνοχή η συλλογή του οίκου. Στην πασαρέλα είδαμε και μοντέλα που είναι γνωστά για τον χαρακτήρα τους όπως η Emma Corrin, η Amelia Grey Hamlin και η Mia Goth. Επίσης, είδαμε και άνδρες μοντέλα να ενισχύουν το genderless της συλλογής, οι οποίοι βέβαια φορούσαν τα παντελόνια τους.

Louis Vuitton

Το show του οίκου Louis Vuitton για την fw 2023 συλλογή του παρουσιάστηκε στην αίθουσα χορού του Musée d’Orsay με το κεντρικό θέμα να είναι το: «Τι είναι το γαλλικό στιλ;». Μια ερώτηση που έκανε και ο ίδιος ο Nicolas Ghesquière στην ομάδα του προσπαθώντας να πάρει μια απάντηση στο κλασικό ερώτημα, που ταλανίζει ολόκληρο το internet, ώστε να χτίσει γύρω από την απάντηση τη συλλογή του οίκου.

Η ομάδα του είπε ότι το γαλλικό στιλ στην τελική είναι πολύ απλά η τριχρωμία του μπλε, λευκού, κόκκινου, είναι η Όπερα του Παρισιού και το φλερτ. Αυτά τα τρία συστατικά μπλέχτηκαν με διάφορους ευφάνταστους τρόπους στη συλλογή, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα προσγειωμένο, ρεαλιστικό, σύγχρονο και με πρόταση.

Stella McCartney

Μια διαφορετική πασαρέλα από την ακτιβίστρια σχεδιάστρια μόδας Stella McCartney στο Manège de l'École Militaire. Δίπλα από το catwalk, εφτά ελεύθερα άλογα (με τον εκπαιδευτή τους) έπαιζαν στην άμμο, ενώ τα μοντέλα περπατούσαν υπό τους ήχους του Personal Jesus των Depeche Mode. «Υπάρχει τόσο πολύ δέρμα, φτερά και γούνα στην πασαρέλα, ειδικά τους χειμερινούς μήνες και εγώ απλά ήθελα να δείξω ότι μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο. Δεν υπάρχει λόγος να σκοτώσεις κάτι», ανέφερε η σχεδιάστρια μετά το show στη Vogue.

Η συλλογή για το fw 2023 δημιουργήθηκε -προφανώς- από βιώσιμα υλικά, τα οποία αναφέρονται όλα στο website του οίκου. Μια φρέσκια συλλογή, που αναδιαμόρφωνε τους κανόνες της κλασικής αγγλικής γκαρνταρόμπας του κυνηγιού και της ιππασίας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.