ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Τα viral AI videos με ρούχα του Balenciaga έχουν τρελάνει το internet


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

4 Μαΐου 2023

Τα viral AI videos με ρούχα του Balenciaga έχουν τρελάνει το internet
YouTube/Abandoned Films
Το ΑΙ ξεκάθαρα λατρεύει τον Balenciaga ξεκάθαρα

Εν μέσω όλων των παραγωγικών χρήσεων της ανεπτυγμένης τεχνητής νοημοσύνης, οι λάτρης της τεχνολογίας και γνώστες της χρήσης του ΑΙ έχουν βρει απαράμιλλος τρόπους να μας διασκεδάσουν χρησιμοποιώντας την. Το τιμόνι έχουν καταλάβει τα generated τραγούδια, που χρησιμοποιούν τις φωνές του Drake και ανούσιες συνομιλίες με Προέδρους των Η.Π.Α. και τώρα έχουμε ΑΙ καμπάνιες με δημοφιλοί media franchises και φυσικά τον αγαπημένο του ΑΙ, Balenciaga.

Το high-tech meme πρωτοεμφανίστηκε ο YouTuber demonflyinfox ανέβασε ένα video με τίτλο «Harry Potter by Balenciaga» στις 15 Μαρτίου. Το video που παρουσιάζει τους γνωστούς χαρακτήρες «πειραγμένους» σαν μοντέλα με έντονα ζυγωματικά, πυκνά μαλλιά, απίθανα μούσια και avant-garde ρόμπες έχει πάνω από 9 εκατομμύρια προβολές και δεν μιλάμε για τις προβολές στα υπόλοιπα social media. Η επιτυχία του video έσπρωξε τον YouTuber να δημιουργήσει μερικά ακόμα videos, όπως και άλλους ειδικούς ΑΙ.

Τι είναι αυτό που κάνει όμως το «by Balenciaga» τόσο δημοφιλές; Το viral ενδιαφέρον για τις AI-generated δημιουργίες βασίζεται στο πρόσφατο ενδιαφέρον για την τεχνολογική αυτή πρόοδο και το κωμικό στοιχείο στα social media, το οποίο έχει κάνει τα memes μέρος της σύγχρονης ανθρώπινης καθημερινότητας. Και φυσικά μην ξεχνάμε και τις δημιουργίες του οίκου Balenciaga με creative director τον Demna, οι οποίες είχαν γίνει και αυτές με τη σειρά τους viral.

Δείτε στα παρακάτω videos εκτός από το αρχικό «Harry Potter by Balenciaga» και τις επόμενες προσπάθειες αυτής της επιτυχημένης σύζευξης ΑΙ με μόδα και media franchises.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.