ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Θα είναι ο Alessandro Michele ο creative director στην «αναγεννημένη» Walter Albini;


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

10 Μαΐου 2023

Θα είναι ο Alessandro Michele ο creative director στην «αναγεννημένη» Walter Albini;
Instagram/alessandro_michele
Το μέλλον του Alessandro Michele γίνεται viral για ακόμα μια φορά

Η Ελβετική επενδυτική εταιρεία Bidayat, ένα fund που ελέγχεται από τον Αιγύπτιο πρώην Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας Rachid Mohamed Rachid, επιβεβαίωσε ότι θα «ξαναζωντανέψει» το luxury ιταλικό brand «Walter Albini». Ποιος θα μπορούσε να είναι ο καταλληλότερος υποψήφιος; Ίσως ο Alessandro Michele.

Οι εικασίες ξεκίνησαν μόλις το Vogue Business επιβεβαίωσε την επιστροφή του brand. Πολλοί ξεκίνησαν να σκέφτονται ποιος θα είναι ο ιδανικότερος υποψήφιος για τη θέση, όμως ένας καλός γνώστης της luxury fashion κουλτούρας, ο Bernard Garby, ανέφερε πως «Ο Albini ήταν γνωστός για τα old Hollywood looks του. Ποιος θα μπορούσε να το προσφέρει αυτό; Ο MIchelle».

@bernardgarby #fashionnews #fashion #fashiontiktok #fashiontok #gucci #alessandromichele ♬ original sound - BERNARD

Ο οίκος του Albini ήταν ένας από τους it οίκους της Ιταλίας και ως σχεδιαστής, θεωρείται πραγματικά στο επίπεδο του Karl Lagerfeld και του Yves Saint Laurent. Ο Albini καθόρισε την μόδα στην μεταπολεμική Ιταλία, όπως και το RTW στιλ της. Επίσης ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που έκανε γυναικείο και ανδρικό show μαζί και εισήγαγε την έννοια του gender-fluid στη μόδα.

Όταν ο σχεδιαστής έφυγε από τη ζωή στα 42 του χρόνια το 1983, το brand «πέθανε» μαζί του. Φυσικά και κατά την αναγέννηση του οίκου, τα αρχειακά κομμάτια θα λειτουργήσουν ως πηγή έμπνευσης για τον νέο creative director και αν αυτός είναι όντως ο Michele, γνωρίζει πάρα πολύ καλά πώς να το κάνει αυτό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.