ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ένα νέο AI εργαλείο από την Google δοκιμάζει ρούχα για εμάς


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

15 Ιουνίου 2023

Ένα νέο AI εργαλείο από την Google δοκιμάζει ρούχα για εμάς
Google
Το νέο try-on εργαλείο της Google ήρθε για να μείνει

Αυτή την εβδομάδα η Google έκανε ένα βήμα και ήρθε πιο κοντά στο AI με την παρουσίαση ενός νέου εργαλείου, το οποίο δείχνει πως κινούνται τα ρούχα πάνω σε αληθινούς ανθρώπους, ώστε να δώσει στον καταναλωτή καλύτερη οπτική για το τι αγοράζει.

Ως μέρος του ευρύτερου Google Shopping update, το νέο εικονικό try-on εργαλείο παίρνει την εικόνα του ρούχου και στοχεύει στο να δείξει πως το ρούχο αυτό «πέφτει» πάνω μας όταν το φοράμε. Δηλαδή να παράγει μια εικόνα σχετικά με τα ντραπαρίσματα, την κίνηση, τις τσακίσεις, το που τεντώνει, όλα αυτά που κάνει ένα ρούχο πάνω μας δηλαδή.

Τα μοντέλα δεν είναι AI-generated, αλλά μόνο τα ρούχα πάνω τους και όλο αυτό βασίζεται στην έρευνα που έκανε η γιγάντια αυτή εταιρεία στο να εκπαιδεύει το AI χρησιμοποιώντας εικόνες ανθρώπων που φοράνε ρούχα σε διαφορετικές πόζες.

Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο μόνο στις Η.Π.Α. και μόνο για γυναικείες μπλούζες. Μερικά brands που το χρησιμοποιούν είναι η Anthropologie, η Everlane, η H&M και η LOFT. Οι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο με το νέο κουμπί «Try On» στο Google Search. Τα ανδρικά και τα υπόλοιπα ρούχα θα είναι έτοιμα αργότερα αυτή τη χρονιά.

Η Google διεξήγαγε μια έρευνα που δείχνει ότι το 42% των online πελατών δεν αισθάνονται ότι αντιπροσωπεύονται από τις εικόνες των μοντέλων, ενώ το 59% δεν είναι ευχαριστημένοι με κάτι που αγόρασαν διότι δείχνει εντελώς διαφορετικό πάνω τους, από ότι περίμεναν.

«Οι νέες καθοδηγούμενες βελτιώσεις μπορούν να βοηθήσουν τους Αμερικανούς καταναλωτές να βελτιώσουν τα προϊόντα τους μέχρι να βρουν το τέλειο κομμάτι. Χάρη στην διαδικασία μάθησης του AI και νέους εικονικούς αλγόριθμους, μπορούμε να καλυτερεύσουμε τη διαδιακασία αλλάζοντας το χρώμα, το στιλ και το print. Και σε αντίθεση με το να ψωνίζουμε σε κάποιο κατάστημα, δεν μένουμε μόνο σε ένα μαγαζί. Έχουμε επιλογές από πολλά καταστήματα σε όλο τον παγκόσμιο ιστό. Μπορείτε να βρείτε αυτό το εργαλείο να χρησιμοποιείται αρχικά για μπλούζες» αναφέρει η εταιρεία.

Πηγή: fashionnetwork

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.