ΣΤΙΛ FASHION NEWS

VETEMENTS SS24: Ρούχα που μοιάζουν σχεδιασμένα από AI τεχνολογία


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

28 Ιουνίου 2023

VETEMENTS SS24: Ρούχα που μοιάζουν σχεδιασμένα από AI τεχνολογία
Απόκοσμα και μεταμοντέρνα, οριακά sci-fi αισθητικής, τα ρούχα της συλλογής της VETEMENTS SS24

Η VETEMENTS μόλις παρουσίασε την SS24 συλλογή της, η οποία όπως και το υπο-brand της VTMNTS, «παραιτήθηκε» από τα παραδοσιακά fashion shows, ώστε να μεταφέρει το focus σε ένα πιο βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο παρουσίασης.

Με έμπνευση από θέματα της couture, της streetwear φιλοσοφίας και του AI, η συλλογή απαρτίζεται από oversized, απόκοσμες σιλουέτες από κλασικά βραδινά υφάσματα και έχει ως αποτέλεσμα μια σειρά από larger-than-life φορέματα, jackets και κοστούμια. Σίγουρα οι φωτογραφίες αποτυπώνουν ακριβώς τα παραπάνω λόγια, αλλά μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, οπότε καλύτερα να τις δείτε μόνοι σας! Εμάς πάντως αρκετά μας θύμισαν Ιππότες Jedi και φυλές από το Star Wars στο σήμερα ή ακόμα και την αισθητική του Balenciaga τα τελευταία 3 χρόνια.

Το Δελτίο Τύπου, το οποίο είναι δήθεν γραμμένο από ChatGPT, την περιγράφει ως «μια εξερεύνηση του casual wear» και ως «μια συλλογή που αψηφά την κατηγοριοποίηση και επαναπροσδιορίζει την σύγχρονη μόδα». Δύσκολα φορέσιμη θα πούμε εμείς από καθημερινούς ανθρώπους, αλλά μερικά κομμάτια ίσως κάνουν επιτυχία και αντιγράφουν από fast fashion εταιρείες.

Ο creative director του brand, Guram Gvasalia -ναι, ο αδερφός του Demna της Balenciaga- συνεχίζοντας την σκέψη αυτή δήλωσε «Ήθελα η συλλογή να μοιάζει ότι απαρτίζεται από AI-generated κομμάτια. Παρ' όλ' αυτά ακόμα ζούμε στον φυσικό κόσμο. Ήθελα να δημιουργήσω φυσικά αντικείμενα, τα οποία να μοιάζουν και να έχουν την αίσθηση ότι είναι AI-generated κομμάτια, ενώ παράλληλα να εξερευνώ όλες τις πτυχές του τι είναι μόδα, από το πιο casual, έως το πιο couture. Αντιθέτως στη βάση της η συλλογή είναι αντι-ΑΙ, εφόσον η ποιότητα και η τεχνογνωσία που χρειάζεται, μπορεί να παραχθεί μόνο από ανθρώπινα χέρια και με ένα πάθος που καμία μηχανή δεν μπορεί να έχει».

Δείτε στην παρακάτω gallery μερικά από τα looks που μας έκαναν εντύπωση από τη συλλογή της VETEMENTS για τη σεζόν SS24!

Photo credits: Gio Staiano

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.