ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Τα διεθνούς φήμης ελληνικά κοσμήματα που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στο boudoir της


Νατάσσα Σχοινά

29 Νοεμβρίου 2023

kosmimata_margoni
Το brand που δημιουργεί μία σχέση αγάπης με τη φυσική ομορφιά και τη μοναδικότητα.

Η Elizabeth Taylor είχε πει πως «τα κοσμήματα έχουν τη δύναμη να είναι αυτό το μικρό πράγμα που σε κάνει να νιώθεις μοναδική» και δε θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα αυτό που συμβαίνει όταν προσθέτουμε τα αγαπημένα μας σχέδια στις εμφανίσεις μας. Για παράδειγμα, ο τρόπος που ένα κολιέ στολίζει τον λαιμό μας με χάρη και κομψότητα ή η δύναμη που έχει ένα δαχτυλίδι να αναδείξει τα δάχτυλα των χεριών μας, εκτός από το ότι αναβαθμίζουν συνολικά κάθε look, μας προσφέρουν την αίσθηση λάμψης και πολυτέλειας που έχουμε ανάγκη.

Αυτή η μοναδικότητα είναι που βρίσκεται στον πυρήνα του studio Margoni, που από το 1989 που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη μέχρι σήμερα, δημιουργεί με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους τα πιο ιδιαίτερα κοσμήματα στο χέρι, όσο ιδιαίτερη και ξεχωριστή είναι και η κάθε γυναίκα που τα φοράει.

kosmimata_margoni

Ποιοι βρίσκονται πίσω από τα κοσμήματα Margoni

Η σχεδιάστρια Μαίρη Μαργώνη εξαρχής δεν ήθελε απλά να δημιουργήσει κοσμήματα, αλλά σχέδια που να «μιλούν» στην ψυχοσύνθεση αυτού/-ης που τα επιλέγει. One-of-a-kind σχέδια, που συνδυάζουν τη γοητεία της απλότητας με την ελευθερία στη φόρμα και τις αφηρημένες γραμμές. Έτσι, ένωσε τις δυνάμεις της με τον Γιάννη Μανδυλάκη, που ασχολείται με το κόψιμο της πέτρας και τις τεχνικές φινιρίσματος. Το δικό του ξεχωριστό χαρακτηριστικό – Επεμβαίνει στην πέτρα όσο λιγότερο γίνεται, επιτρέποντας στη φυσική ομορφιά των κρυστάλλων, αυτή που έχουν βγαίνοντας από τη γη, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ άλλες φορές επιλέγει δημιουργικά να οδηγηθεί σε μία πιο λεία εκδοχή της πέτρας.

kosmimata_margoni

Ένα δημιουργικό ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη σε όλον τον κόσμο

Η πέτρα ξεχωρίζει στα κοσμήματα Margoni, με έναν ραφιναρισμένο και παράλληλα αιθέριο τρόπο, που όμοιός του δεν υπάρχει. Δαχτυλίδια, βραχιόλια, κολιέ, σκουλαρίκια, καρφίτσες, όλα «διηγούνται» την ιστορία δεξιοτεχνίας και καλειδοσκοπικής ομορφιάς που βρίσκεται πίσω τους. Μιας ομορφιάς που έχει κατακτήσει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό (ΗΠΑ, Αυστρία, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο Γερμανία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία).

kosmimata_margoni

Πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι σε εκλεκτά χρώματα

Η συλλογή περιλαμβάνει πληθώρα σχεδίων και χρωμάτων. Γαλάζιο, κονιάκ, ροζ, πετρόλ και βεραμάν είναι μόνο μερικά από όσα συναντάμε στα παραμυθένια κοσμήματα, την ίδια ώρα που ορυκτά, όπως ο ιδιαίτερος σπινέλιος, οι διαυγείς τουρμαλίνες και το lime περίδοτο συνθέτουν τη μοναδικότητα του πολυτελούς brand. Όσο για τον συνδυασμό χρυσού και ασημιού, αυτός είναι απλά αριστοτεχνικός, δημιουργώντας το πιο «μεθυστικά» όμορφο και αντισυμβατικό αποτέλεσμα.

Για τη φετινή σεζόν, προτείνουμε το ασημόχρυσο πολύπετρο δαχτυλίδι με τριπλές βέρες από ασήμι 925 που αποτελείται από εντυπωσιακή κόκκινη, φούξια και πράσινη τουρμαλίνη σε στεφάνι χρυσό Κ18 και τα ασημόχρυσα σκουλαρίκια με ημιπολύτιμους λίθους σε κομψό lime/κίτρινο χρώμα που ταιριάζουν με κάθε εμφάνιση και τονίζουν τον σοφιστικέ χαρακτήρα της. Την προσοχή σας, όμως, αξίζει και το μακρύ κολιέ από χρυσό Κ18 με ακουαμαρίνα, πορτοκαλί γρανάδα, τανζανίτη, περίδοτο και ροζ τουρμαλίνη που αποτελεί ένα διαχρονικό σχέδιο - επένδυση για την κοσμηματοθήκη σας.

kosmimata_margoni

Τα κοσμήματα Margoni εκφράζουν με κάθε λεπτομέρεια, από τον σχεδιασμό μέχρι την κατασκευή, την αγάπη τους για την πέτρα. Βοηθούν κάθε γυναίκα να εκφραστεί με τον δικό της τρόπο, προτρέποντάς την να ξεδιπλώσει την προσωπικότητα και τα συναισθήματά της απελευθερωμένα και αντισυμβατικά. Γιατί το studio Margoni δεν είναι ένα απλό brand αλλά μία σχέση αγάπης με τη φυσική ομορφιά και τη μοναδικότητα.

kosmimata_margoni

Βρείτε τα κοσμήματα Margoni στο κατάστημα Margoni στη Θεσσαλονίκη, στο κατάστημα Ygrey by Margoni στον Πειραιά (Υψηλάντου 143), σε 37 συνεργαζόμενα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και στο e-shop της εταιρίας.

Ακολουθήστε το brand σε Facebook και Instagram.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.