ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Milan Fashion Week: Το cringe χαμόγελο, οι μεγαλύτερες επιτυχίες και η γλίτσα


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

22 Σεπτεμβρίου 2023

Milan Fashion Week: Το cringe χαμόγελο, οι μεγαλύτερες επιτυχίες και η γλίτσα
Τα 3 shows που έκλεψαν τις εντυπώσεις στο Milan Fashion Week

Prada

Φυσικά και την είδαμε την γλίτσα - σε ροζ αυτή τη φορά- να στάζει από το ταβάνι και να δημιουργεί ένα καραμελένιο παραπέτασμα ανάμεσα στην πασαρέλα, όπως την είδαμε και στο προηγούμενο show της Prada για την ανοιξιάτικη ανδρική συλλογή. Υπήρχε όμως μια σύνδεση ανάμεσα σε αυτές τις δύο συλλογές, ήταν η tailored σιλουέτες και η ανάδειξη της δεξιοτεχνίας και της πολυπλοκότητας των ρούχων. Η ίδια η Μίτσια Πράντα ανέφερε στα παρασκήνια πως κουράστηκε να μιλάει για ιδέες και θέλει να μιλήσει για ρούχα. Στην πασαρέλα είδαμε φορέματα που θύμιζαν τη δεκαετία του ‘20 -με «αιωρούμενες» οργάντζες- σε συνδυασμό με τις κορδέλες στο κεφάλι, είδαμε ζώνες με μεταλλικά κρόσσια φορεμένες πάνω από σορτσάκια, είδαμε ψηλόμεσα σορτς και πολύ μακριά μανίκια, τετράγωνα mules και μυτερες γόβες σε έντονα χρώματα, ενώ οι λάμψεις και τα μαντήλια ήταν παρόντα σχεδόν παντού. Το αντικείμενο που συζητήθηκε πολύ όμως ήταν οι βραδινές τσάντες που βασίστηκαν στο σχέδιο του παππού της Μιούτσια από το 1913. Στην τελική υπόκλιση εκτός από τον Ραφ Σίμονς και την Πράντα, εμφανίστηκε και ο design director του οίκου, Φάμπιο Ζαμπερνάρντι. Ο Φάμπιο μετά από 3 δεκαετίες στην Prada παραιτήθηκε και αυτό ήταν το τελευταίο του show, στο οποίο έλαβε και το μεγαλύτερο χειροκρότημα της ζωής του.

Tom Ford

Και πώς αντικαθιστάς τον Τομ Φόρντ στο ίδιο του το brand; Αν είσαι ο Πίτερ Χόκινς και δουλεύεις δίπλα στον Φόρντ εδώ και 25 χρόνια, μπορείς και με μεγάλη ευκολία, από ότι φαίνεται. Οι σχεδιαστικοί κώδικες του Φορντ, το glamour, το sexiness, η κομψότητα και η ομορφιά είναι ίδιοι με του Χόκινς, όπως αναφέρει ο ίδιος. Η πρώτη του συλλογή λοιπόν ήταν σαν ένα ποτ πουρί από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Φόρντ, μεταμορφώνοντάς τα σε πιο σημερινά ρούχα. Τα ανδρικά και τα γυναικεία κομμάτια είχαν πολλά κοινά, όπως υλικά, χρωματική παλέτα και ξεκούμπωτα πουκάμισα.

Emporio Armani

Το μικρό, περιπετειώδες ξαδερφάκι του Giorgio Armani, η Emporio Armani παρουσίασε την συλλογή της για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2024 και το μόνο πράγμα για το οποίο μιλούσαν όλοι στην αίθουσα ήταν το πόσο παράξενο ήταν που χαμογελούσαν όλα τα μοντέλα στην πασαρέλα και γιατί φοράνε αυτά τα φλατ παπούτσια. Σε γενικές γραμμές τα ρούχα «θάφτηκαν» από τους ψιθύρους, αλλά θα ήταν σίγουρα μέσα στις επιλογές πολλών για τη βαλίτσα των καλοκαιρινών διακοπών τους, βέβαια μπορεί να μη τα ξεχώριζες εύκολα από τα fast fashion κομμάτια. Σκληρό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.