ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Milan Fashion Week: Τα 3 shows που έκαναν την διαφορά (μέχρι τώρα)


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

21 Σεπτεμβρίου 2023

Milan Fashion Week: Τα 3 shows που έκαναν την διαφορά (μέχρι τώρα)
splashnews.com
Τα shows που μας εντυπωσίασαν, αλλά για διαφορετικούς λόγους το καθένα

Μετά τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, παραδοσιακά σειρά παίρνει το Μιλάνο. Οι ιταλικοί οίκοι μόδας και τα brands μας «σερβίρουν» το όραμά τους, άλλοι με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στην αλλαγή που θέλουν να φέρουν στον χώρο της μόδας και άλλοι με γνώμονα την ιταλική αισθητική και δεξιοτεχνία. Παρακάτω θα δεις τα 3 shows που μας έκαναν την μεγαλύτερη εντύπωση μέχρι στιγμής από την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.

Η συλλογή της Alberta Ferretti για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024 παρουσιάστηκε ξανά σε κάστρο, αλλά αυτή τη φορά στο Castello Sforzesco, σε ένα κάστρο του 15ου αιώνα στο κέντρο του ΜΙλάνου. Τα ρούχα που «περπάτησαν» στην πασαρέλα απευθύνονταν στις γυναίκες του σήμερα. Κομψά, πρακτικά και άνετα, με έντονη την παρουσία του ελαφρού βαμβακιού και φυσικά εμμονή στην λεπτομέρεια. Η σχεδιάστρια μεταμόρφωσε κλασικά κομμάτια σε κάτι εντελώς διαφορετικό, όπως ένα ανδρικό πουκάμισο σε crop top και μια ροζ φόρμα εργασίας σε βραδινό jumpsuit. Εντυπωσιακό ήταν και το φινάλε του show στο οποίο είδαμε φορέματα κατασκευασμένα αποκλειστικά από κορδέλες, δείχνοντας έτσι την δεξιοτεχνία του ατελιέ της. Ανατρεπτική, elegant και πολύ σημερινή συλλογή!

Ο Κιμ Τζόουνς, ο artistic director του ιταλικού οίκου μόδας Fendi όταν έψαχνε την έμπνευση για την συλλογή του άνοιξη/καλοκαίρι 2024, στράφηκε στην Ρώμη, στην αρχαία κληρονομιά της και την αρχιτεκτονική της. Όλα τα ρούχα αντανακλούσαν την Αιώνια πόλη και τα σχήματα που συναντάς σε μια βόλτα σου σε αυτήν. Ο Τζόουνς επίσης λόγω της ιδιότητάς του ως creative director και της Dior Homme, αποφάσισε να ενσωματώσει ανδρικά στοιχεία στη συλλογή, γνωρίζοντας ότι πολλές γυναίκες επιλέγουν να αγοράσουν ανδρικά κομμάτια, όπως πουκάμισα. Μεγάλη εντύπωση έκαναν οι τσάντες, τεράστιες και μικροσκοπικές, όπως και η νέα Fendi Flip τσάντα, που έκανε το ντεμπούτο της στο show. Τέλος όλα τα μοντέλα φορούσαν γάντια, αλλά όχι απλά βραδινά γάντια, αλλά καθημερινά, τα οποία έχουν την τεχνική ικανότητα να σε αφήνουν» να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου τηλέφωνο. Έξυπνη κίνηση!

Το brand που κάνει την μόδα προσβάσιμη σε όλους και δεν αρέσκεται στον ελιτίστικο χαρακτήρα της είναι φυσικά η Diesel. Το ιταλικό brand αποφάσισε να διοργανώσει ένα 8ωρο rave πάρτι παρουσιάζοντας εκεί την συλλογή του για την άνοιξη/καλοκαίρι 2024. Μέσα σε καταρρακτώδη βροχή οι 7.000 καλεσμένοι, με 1.500 από αυτούς να είναι φοιτητές, διασκέδασαν με την ψυχή τους, θαυμάζοντας τη νέα συλλογή, χορεύοντας και στη συνέχεια παρακολουθώντας ένα δωρεάν φεστιβάλ κινηματογράφου. Αν θέλεις να κάνεις «θόρυβο» και να «πιάσεις» τον ρυθμό της νέας γενιάς, τότε σίγουρα αυτός είναι ένας πολύ σωστός και δημιουργικός τρόπος. Φυσικά και τα ρούχα κινήθηκαν στο ίδιο mood, με πολύ τζιν, lurex και λάμψεις. Αφέσου και πέρνα καλά με τα ρούχα σου από την Diesel με αγάπη!

Δες στην παρακάτω gallery τα looks που μας άρεσαν περισσότερο από αυτά τα 3 shows!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.