ΣΤΙΛ FASHION NEWS

London Fashion Week: Τα shows που συντάραξαν το Λονδίνο λίγο πριν λήξει η Εβδομάδα Μόδας


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

18 Σεπτεμβρίου 2023

London Fashion Week: Τα shows που συντάραξαν το Λονδίνο λίγο πριν λήξει η Εβδομάδα Μόδας
splashnews.com
Λίγο πριν ολοκληρωθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου είδαμε 4 shows που μας έκλεψαν την καρδιά

Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου για τις συλλογές άνοιξη/καλοκαίρι 2024 ολοκληρώνεται αύριο μετά από τέσσερις ημέρες γεμάτες μόδα και τέχνη. Η Εβδομάδα ξεκίνησε με το Vogue World και συνεχίστηκε με τους ταλαντούχους σχεδιαστές, οι οποίοι δίνουν τον τόνο της επόμενης σεζόν και διαμορφώνουν τις κυρίαρχες τάσεις. Εμείς λατρέψαμε 4 από αυτά τα shows και σας τα αναλύουμε παρακάτω.

Το show της Erdem για την άνοιξη/καλοκαίρι 2024 έλαβε χώρα στο Βρετανικό Μουσείο και όλη η συλλογή ήταν αφιερωμένη στην Δούκισσα του Devonshire, Ντέμπορα «Ντεμπό» Κάβεντις. Η σχεδιάστρια θέλησε να δώσει στα υφάσματα του σπιτιού της Δούκισσας μια νέα ζωή και αυτό έκανε. Τα πρώρα looks που είδαμε στην πασαρέλα δημιουργήθηκαν από πραγματικά υφάσματά της σε συνεργασία με την Barbour, ενώ δεν έλειψε για ακόμα μια φορά το «κρυφό» χιούμορ. Η αγάπη της Ντεμπό για τον Έλβις Πρίσλεϊ ήταν εμφανής σε λαμπέρα κεντήματα και νότες Άγριας Δύσης από στρας. Επίσης το πάθος της για τα κοτόπουλα μεταφράστηκε σε υφές που μοιάζουν με φτέρωμα και σε τεράστιους φιόγκους στα μυτερά παπούτσια.

Jenny.Gr
splashnews.com

Η Simone Rocha παρουσίασε την συλλογή της για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2024 στον χώρο που κάνει πρόβες το English National Ballet. Μπροστά από ένα μαύρο background εμφανίστηκαν ροζ parka με απίστευτες λεπτομέρειες, τεράστια τριαντάφυλλα, μακριές κορδέλες, biker jackets σε ασημένιο και φουσκωτά φορέματα. Η συλλογή θύμιζε γαμήλια τελετή και όχι μόνο την τελετή, αλλά και το πριν και το μετά. Επίσης είδαμε δερμάτινες τσάντες και φυσικά τα αστραφτερά Crocs, που ήταν γεμάτα μαργαριτάρια, κρυσταλλάκια και ρομαντισμό ενός άλλου είδους.

Jenny.Gr
splashnews.com

Η Molly Goddard θέλησε να φανεί η συλλογή της για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2024 λίγο πιο ανέτοιμη και λίγο πιο αποκαλυπτική από τις προηγούμενες, με μια ρομαντική ματιά στον κόσμο των εσωρούχων και της lingerie. Τα ρούχα έμοιαζαν σαν να έχουν γυρίσει κυριολεκτικά ανάποδα, αφήνοντας τις λεπτομέρειες των ραφών να φαίνονται. Η συλλογή ήταν εμπνευσμένη από εσώρουχα του ‘50, μέχρι και Βικτωριανά. Εντύπωση έκαναν και τα cardigans σε λιλά και κίτρινο που ήταν εμπνευσμένα από τις κουβέρτες της «γιαγιας» με τα χοντρά σατέν τελειώματα. Οι μπαλαρίνες έκανα αίσθηση, ειδικά με τα αθλητικά κορδόνια τους.

Jenny.Gr
splashnews.com

Το show του Jonathan Anderson επέστρεψε στο Roundhouse στην Camden με μια συλλογή για την άνοιξη/καλοκαίρι 2024 που επαναπροσδιορίζει την ντουλάπα μας. Για ακόμα μια φορά ο master της οφθαλμαπάτης έβγαλε τα πρώτα look του στην πασαρέλα για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου με τις παράξενες σιλουέτες του. Τα ρούχα καθόντουσαν στα μοντέλα λες και κάποιος τα τραβούσε από το πίσω μέρος της λαιμόκοψης, πούπουλα στη συνέχεια έκαναν την εμφάνισή τους μέσα από τρύπες και φερμουάρ μπουφάν, ενώ t-shirts και παντελόνια έδιναν την αίσθηση πλαστικών σάκων. Μη ξεχνάμε τα fisherman σανδάλια της συλλογής που ήρθαν για να στιγματίσουν την επόμενη σεζόν.

Jenny.Gr
Instagram/jw_anderson

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.