ΣΤΙΛ

Ο JW Anderson μεταμορφώνει τις αναμνήσεις σε μια παράξενα όμορφη συλλογή


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

20 Ιουνίου 2023

Ο JW Anderson μεταμορφώνει τις αναμνήσεις σε μια παράξενα όμορφη συλλογή
splashnews.com
Του Jonathan Anderson του αρέσει να παίζει με τα ρούχα, τις υφές και το «μη φυσιολογικό»

Ο Jonathan Anderson, ο creative director της JW Anderson, είναι γνωστός για το μεγάλο ταλέντο του, να μεταμορφώνει την αντίληψή μας μέσα από τα σχέδιά του ώστε να κάνει το παλιομοδίτικο μοντέρνο, το απλό σύνθετο και το συνηθισμένο αξιοθαύμαστο. Έτσι στο νέο του show για την ss 2024 menswear συλλογή και για την Resort 2024 γυναικεία συλλογή μπορεί να μην είδαμε φαλλικά σύμβολα, όπως στο προηγούμενο show, αλλά είδαμε πολλά «παράξενα» και «εκτός πραγματικότητας» κομμάτια, που όμως έδεναν σωστά και αρμονικά.

Σε μια συλλογή κατασκευασμένη από σχεδόν 70% μαλλί είδαμε κουκούλες, φούτερ, βαθιά V ντεκολτέ, τσέπες που «έφευγαν» κάπως στο πλάι, πουκάμισα με μακριά και κοντά μανίκια, μπάλες από μαλλί, που όλες μαζί δημιουργούσαν μπλούζες και παπούτσια, που δεν είχαν δάχτυλα ανθρώπων, αλλά θύμιζαν πιο πολύ πατούσες από ζώα.

Το σκηνικό θύμιζε ξεκάθαρα το κλασικό στιλ των κεραμικό των Βρετανικών Νήσων, το Cornishware, με μπλε και λευκό ρίγες. Και με βάση αυτό το σκηνικό κάπως δένει και η συλλογή, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα απλά καθημερινά πράγματα που έχεις γύρω σου, γίνονται εν τέλη μέρος του υποσυνειδήτου σου. Όπως τα κεραμικά στο εξοχικό σου, τα σορτσάκια του αδερφού σου, οι μπλούζες του πατέρα σου ή ακόμα και οι μπάλες από το μαλλί που έπλεκε η γιαγιά σου.

Δείτε τα αγαπημένα μας looks από το show του JW Anderson στην παρακάτω gallery!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.