ΣΤΙΛ RUNWAYS

Simone Rocha F/W '22: Ένας ιρλανδικός μύθος μετέτρεψε την συλλογή και τα μοντέλα σε σύγχρονους κύκνους


Μάρθα Κουμπάνη

22 Φεβρουαρίου 2022

Simone Rocha F/W '22: Ένας ιρλανδικός μύθος μετέτρεψε την συλλογή και τα μοντέλα σε σύγχρονους κύκνους
H σχεδιάστρια άντλησε έμπνευση από την ιρλανδική μυθολογία και βασίστηκε στον μυθο των παιδιών του Lir - αγόρια και κορίτσια που μεταμορφώθηκαν σε κύκνους.

Σκοτεινή, αλλά λαμπερή, προσγειωμένη και ταυτόχρονα αιθέρια, η συλλογή της Simone Rocha ήταν γεμάτη αντιθέσεις και πανέμορφη. H σχεδιάστρια άντλησε έμπνευση από την ιρλανδική μυθολογία και βασίστηκε στον μυθο των παιδιών του Lir - αγόρια και κορίτσια που μεταμορφώθηκαν σε κύκνους για 900 χρόνια, για να πεθάνουν όταν επιστρέψουν στην ανθρώπινη μορφή.

Η συλλογή παρουσιάστηκε στο Lincoln’s Inn, έναν από τους τέσσερις επαγγελματικούς οργανισμούς που έχει το δικαίωμα να καλεί τα μέλη του ως Barristers και χρονολογείται στον 15ο αιώνα. Εκεί η σχεδιάστρια παρουσίασε μια συλλογή χωρισμένη σε τρία μέρη, όσες ήταν οι λίμνες στις οποίες μεταμορφώθηκαν και έζησαν οι κύκνοι του θρύλου.

Το πλούσιο φτέρωμα του κύκνου μεταφράστηκε στη συλλογή σε πλούσιο layering και παιχνίδι με τις αναλογίες: Ένα look συνδύαζε ένα λευκό slip dress με ένα ογκώδες μαύρο πουλόβερ. Αλλού ένα διαφανές, σκούρο φόρεμα συνδυάστηκε με ένα χαριτωμένο gingham πουκάμισο από μέσα, μακριά γάντια, κάλτσες μέχρι τους μηρούς και πλεκτά αξεσουάρ με διαμαντέ κεντήματα. Η collection απέπνεε τέτοιο λυρισμό που σχεδόν μπορούσες να τους ονειρευτείς να στέκονται τριγύρω από την λίμνη, να ακούσεις να χτυπούν τα φτερά τους και να πλατσουρίζουν στο νερό.

Το στιλ της ίδιας της Rocha έχει εξελιχθεί μέσα στα χρόνια. Γνωστή για τις μαργαριταρένιες, ντραπέ και στρογγυλεμένες σιλουέτες της - τόσο εύκολο να τις ξεχωρίσεις - και τις αναφορές στο στιλ του 19ου αιώνα, διευρύνει το ρεπερτόριό της με πιο tailored και ανδρόγυνα στοιχεία χωρίς να θυσιάζει τίποτα από την ποίηση των σχεδίων της.

Δείτε τα ωραιότερα looks στη gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.