ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Mέσα στην ολοκαίνουργια (και άκρως πολυτελή) boutique του οίκου Valentino στη Νέα Υόρκη


Τόνια Τζάφερη

27 Νοεμβρίου 2023

Mέσα στην ολοκαίνουργια (και άκρως πολυτελή) boutique του οίκου Valentino στη Νέα Υόρκη
@Valentino
Όταν η μόδα συναντά τη τέχνη - Ο οίκος Valentino μόλις παρουσίασε την ολοκαίνουργια μπουτίκ του στο Μανχάταν

Μπορεί η καθημερινότητα να τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς, και να μην μένει πολύς χρόνος ή χρήμα για πολυτέλειες, ωστόσο αξίζει να σταθούμε για μια στιγμή, προκειμένου να θαυμάσουμε και να εμπνευστούμε, από κάτι όμορφο, το οποίο φέρνει στο προσκήνιο την παραμικρή προσοχή στην λεπτομέρεια.

Αυτή τη φορά, ο Ιταλικός οίκος Valentino, μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε έστω και ψηφιακά τι σημαίνει «ωδή στην Ιταλική κομψότητα», όπως επίσης μας δείχνει, πως είναι να ψωνίζεις σε μια από τις πιο δημοφιλείς και πολυτελείς μπουτίκ της Νέας Υόρκης.

Η νέα μπουτίκ, άνοιξε στο Μανχάταν και συγκεκριμένα στην Μάντισον Άβενιου, έχοντας έκταση 1.142 τ.μ. Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο, με πανύψηλες κολώνες, ασβεστολιθική πρόσοψή, και Ιταλική φινέτσα να κυριαρχεί.

Jenny.Gr
IG @valentino

Στο ισόγειο το ταβάνι φτάνει τα εφτά μέτρα, και οι αποχρώσεις του κόκκινου και τους παστέλ πράσινου, φέρνουν την κατάλληλη σύγχρονη ατμόσφαιρα στον χώρο. Μια εντυπωσιακή σκάλα κατασκευασμένη από διάφορα μάρμαρα, όπως κόκκινη τραβερτίνη, λευκό Bottinico και μαύρο Marquino, οδηγεί στον δεύτερο όροφο, όπου βρίσκεται η πλήρης γυναικεία συλλογή.

Jenny.Gr
IG @valentino


Η boutique περιλαμβάνει χώρους VIP, οι οποίοι περιλαμβάνουν ένα ιδιωτικό καθιστικό και χώρους γκαρνταρόμπας, ενώ οι εξατομικευμένοι πολυέλαιοι της Roll & Hill, οι καρέκλες του Γάλλου αρχιτέκτονα Charles Zana και τα κεραμικά του Massimiliano Pipolo, συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ξεχωριστής ατμόσφαιρας.

Jenny.Gr
IG @valentino


Αυτό επεκτείνεται και στον όροφο της ανδρικής συλλογής στο υπόγειο του κτιρίου, όπου ένας εκτεταμένος καναπές "Snake" της DeSede από τη δεκαετία του 1970 και οι καναπέδες και τα πουφ Camaleonda του Mario Bellini, χαρίζουν άνεση στον χώρο.


Από τον ημιώροφο δεν θα μπορούσε να λείπει η τέχνη, με πίνακες από τοπικές γκαλερί να έχουν την τιμητική τους. Τα εγκαίνια του καταστήματος συμπίπτουν με έκθεση ζωγραφικής του Mario Schifano, για να ολοκληρωθεί η ωδή στην ιταλική ταυτότητα του οίκου.

Jenny.Gr
IG @valentino

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.