HOME SWEET HOME

5 συμβουλές διακόσμησης που θα σε βάλουν σε φθινοπωρινή διάθεση


Τόνια Τζάφερη

28 Οκτωβρίου 2023

5 συμβουλές διακόσμησης που θα σε βάλουν σε φθινοπωρινή διάθεση
IG/ @archidigest
Οι λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά και θα φέρουν φθινοπωρινή διάθεση στον χώρο σου

Τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι μας. Γι' αυτό και είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε έναν χώρο, τον οποίο θα απολαμβάνουμε και θα χαιρόμαστε να βλέπουμε.

Και επειδή το φθινόπωρο και ο χειμώνας, είναι εκ φύσεως κάπως πιο καταθλιπτικοί μήνες, είναι σημαντικό να βρισκόμαστε σε έναν χώρο, ο οποίος μας αρέσει, μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, και κυρίως μας δημιουργεί αυτή την υπέροχη cozy διάθεση. Τι καλύτερο λοιπόν, από το να δημιουργήσουμε φθινοπωρινές αναμνήσεις με αγαπημένα μας πρόσωπα, σε έναν ανανεωμένο χώρο.

Πολύ απλά και εύκολα μπορείς να φέρεις μια «ζεστή ατμόσφαιρα» στο σπίτι σου, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

  • Κόκκινες αποχρώσεις

Το βαθύ και pop κόκκινο είναι η απόχρωση της σεζόν, και πέρα από τα ρούχα σου και το μακιγιάζ, είναι ώρα να το προτιμήσεις και στη διακόσμηση. Οι κόκκινες αποχρώσεις θα δώσουν μια φλογερή διάθεση, έντονο χρώμα, αλλά και ένα περιβάλλον για χαλάρωση και αισθησιακή διάθεση. Είτε σε κάδρα, είτε καναπέδες και διακοσμητικά, το κόκκινο φέτος είναι η ιδανική επιλογή.

  • Δερμάτινες λεπτομέρειες και βαριά υφάσματα

Το καμηλό καφέ σε δέρμα, και τα υφάσματα όπως αυτά που παραπέμπουν σε γούνα, ή το διάσημο πλέον «sheep skin», θα πρωταγωνιστήσουν φέτος, όπως και κάθε φθινοπωρινή σεζόν. Προφανώς δεν σε ωθούμε να επενδύσεις σε κομμάτια που προέρχονται από αληθινό δέρμα, αλλά υπάρχουν στο εμπόριο πολλές faux επιλογές.

  • Πες ναι στο ξύλινο υλικό

Και αφού είδαμε τα υφάσματα, είναι ώρα να δούμε και τα υλικά που θα δώσουν αυτή τη φθινοπωρινή διάθεση που επιθυμούμε. Το ξύλο, είναι μια κλασσική και αγαπημένη επιλογή που κάνει τη διαφορά. Μη διστάσεις να το προσθέσεις, από το σαλόνι σου, τη κουζίνα σου, έως και το υπνοδωμάτιο σου.

  • Πρόσθεσε μοντέρνα χαλιά

Μόλις τα χάλια κάνουν την είσοδο τους, τότε ξέρουμε πως ήρθε φθινόπωρο. Ανάλογα με το γούστο που προτιμάς περισσότερο κάλυψε τις μεγάλες επιφάνειες του πατώματος με μοντέρνα χάλια, τα οποία είτε μπορούν να δώσουν pop χρώματα στον χώρο σου για πιο διασκεδαστική και σύγχρονη διάθεση, είτε μπορείς να επιλέξεις πιο κλασικές επιλογές για ethnic χαρακτήρα και ήρεμο αποτέλεσμα.

  • Διάλεξε φθινοπωρινά κάδρα

Αγαπάμε τα κάδρα και αυτό γιατί μπορούν πολύ εύκολα να μεταμορφώσουν έναν χώρο και να του προσφέρουν άλλη αίσθηση. Γι' αυτή την περίοδο επέλεξε κάδρα σε φθινοπωρινά χρώματα, όπως κόκκινο, βουργουνδί, καφέ και royal μπλε.