ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Τα 4 TikTok fashion trends που κυριάρχησαν το 2023


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

23 Δεκεμβρίου 2023

Τα 4 TikTok fashion trends που κυριάρχησαν το 2023
Instagram/parishilton
Σίγουρα τα έχεις ακούσει και τα έχεις δει, ακόμα και αν δεν έχεις TikTok

Το TikTok πλέον έχει πάρει ξεκάθαρα τη θέση του Instagram όσον αφορά στην καθιέρωση νέων trends, με ειδικότητά του την ονοματοδοσία αυτών των trends. Ακούμε κάθε εβδομάδα και ένα διαφορετικό όνομα για ένα microtrend που δεν πρόκειται να μας απασχολήσει και καθόλου ή είναι ήδη trend και δημιουργήθηκε μια μικρή παραλλαγή πάνω σε αυτό.

Το 2023 ακούσαμε και είδαμε πολλά στο fashion section του TikTok. Η μια τάση να διαδέχεται την άλλη και οι celebrities να προωθούν κάποιες από αυτές, ενώ άλλες τις δημιούργησαν οι ίδιοι. Ποια trends όμως από τα τόσα πολλά που ακούσαμε πραγματικά έμειναν, πραγματικά δημιούργησαν ένα κύμα και απέκτησαν fans; Ας δούμε την παρακάτω λίστα!

1. Quiet Luxury

Το ακούγαμε, το αγαπήσαμε, προσπαθήσαμε να το δοκιμάσουμε, αλλά σίγουρα με κομμάτια που δεν άγγιζαν τα ποσά που χρειάζεται το quiet luxury για να είναι αυτό που λέει η λέξη. Δηλαδή φορέσαμε ένα σκέτο μαύρο baseball καπέλο, αλλά προφανώς και δεν ήταν Loro Piana των 500 ευρώ. Ο μεγαλύτερος εκφραστής της τάσης ήταν ο Κένταλ Ρόυ από το Succession και φυσικά η Γκουίνεθ Πάλτροου με όλα τα looks της μέσα από το δικαστήριο.

2. Barbiecore

Το ροζ στο απόγειό του και η ζωή μέσα σε μια τσιχλόφουσκα. Αυτό είναι το trend, το οποίο καθιερώθηκε το περασμένο καλοκαίρι χάρη στην ταινία της Barbie και την hot pink συλλογή του Valentino. Αυτοί που το φόρεσαν καλύτερα ήταν προφανώς και η ίδια η Barbie, η Μάργκο Ρόμπι και η παλιά μας γνώριμη Πάρις Χίλτον.

3. Tomato-Girl

Αν κάνεις διακοπές στην Μεσόγειο και πίνεις κόκκινο κρασί, Aperol, τρως ντομάτες και καρπούζι χωρίς να λερώσεις το κατάλευκο λινό σου φόρεμα, τότε είσαι ένα Tomato Girl. Λίγη dolce vita, λίγο fun και πολύ λευκό. Η αλήθεια είναι πως η Χέιλι Μπίμπερ το τίμησε καλά το trend.

4. Balletcore

Το χαριτωμένο αυτό trend χαρακτηρίζεται από παλ χρώματα, τούλια, φιόγκους και παπούτσια μπαλαρίνες. Φυσικά και η επάνοδος αυτών των κλασικών φλατ βοήθησε την τάση να κυριαρχήσει. Ο φεμινιστικός χαρακτήρας και η γυναικεία ενδυνάμωση βρήκαν το trend τους. Το είδαμε ακόμα και σε πασαρέλες όπως της Miu Miu και του Balmain. Προφανώς και φορέθηκε καλύτερα από τις πραγματικές μπαλαρίνες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.