ΣΤΙΛ FASHION NEWS

New York Fashion Week: Το «κοράκι» του Thom Browne επανέφερε τη φαντασία στον θεσμό


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

15 Φεβρουαρίου 2024

New York Fashion Week: Το «κοράκι» του Thom Browne επανέφερε τη φαντασία στον θεσμό
SPLASH via Ideal Image
Ο Thom Browne είναι ένας πραγματικός μάγος των fashion shows

Σε μια -κυριολεκτικά- ποιητική παρουσίαση, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Thom Browne παρουσίασε την fw 2024 συλλογή του, ώστε το κλείσιμο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης να είναι φαντασμαγορικό. Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης βλέπουμε μια στροφή των σχεδιαστών στο πιο διαχρονικό, πιο κλασικό ρούχο και δεν υπάρχει η «ιστορία», η «έμπνευση» πίσω από κάθε συλλογή. Ευτυχώς, ο Thom Browne είναι εδώ να φέρει την απαιτούμενη θεατρικότητα και φαντασία στον θεσμό, ώστε να γίνει πραγματικά αντιληπτό το τι μπορεί να σημαίνει fashion show.

Για την fw 2024 συλλογή του, λοιπόν, ο πρόεδρος του CFDA αποφάσισε να εμπνευστεί από τον dark Αμερικανό ποιητή Έντγκαρ Άλαν Πόε και το γνωστό του ποίημα «Το Κοράκι». Φυσικά και δεν έμεινε μόνο στα σκηνικά που παρέπεμπαν στο ποίημα, αλλά υπήρξε και μια ανάγνωση του ίδιου του ποιήματος από την ηθοποιό Κάρι Κουν. Η συλλογή ήταν εξαιρετική, όπως κάθε φορά, με περίτεχνη χρήση του tweed, έντονους ώμους, στενές μέσες, κοράκια πάνω σε λευκό φόντο, τη λέξη «Nevermore» γραμμένη στο πίσω μέρος ρούχων και φυσικά οριακά κατεστραμμένο δέρμα και μαλλί από κοράκια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.