ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η Miss Funky Natty, Ναταλία Πεχλιβάνη, δημιουργεί εσώρουχα για τη σύγχρονη γυναίκα


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

23 Φεβρουαρίου 2024

Η Miss Funky Natty, Ναταλία Πεχλιβάνη, δημιουργεί εσώρουχα για τη σύγχρονη γυναίκα
Η Ναταλία Πεχλιβάνη δημιούργησε στην Κύπρο έναν δικό της «κόσμο» και μας καλεί να τον γνωρίσουμε και να τον αισθανθούμε

Καλωσήρθες στον κόσμο της Ναταλίας Πεχλιβάνη, το Miss Funky Natty, έναν κόσμο φτιαγμένο για τη σύγχρονη γυναίκα, που θέλει να αισθάνεται άνετα με το σώμα της και τη σεξουαλικότητά της. Η Ναταλία δημιούργησε το brand εσωρούχων Miss Funky Natty έχοντας στο μυαλό της την πλαστικότητα του σώματος, τη βιωσιμότητα, την ποιότητα και τη μοναδικότητα. Τα προϊόντα της κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Κύπρο, είναι χειροποίητα και απευθύνονται στην γυναίκα του σήμερα.

Η Ναταλία, λοιπόν, ξετυλίγει τον κόσμο του Miss Funky Natty στο JennyGr και μας αποκαλύπτει την ιστορία της, το όραμά της και τις αξίες της.

Jenny.Gr

Ποιο ήταν το έναυσμα για να χτιστεί το Miss Funky Natty; Τι σε ώθησε και ποιος σε βοήθησε σε αυτή τη διαδρομή;

Το Miss Funky Natty ξεκίνησε μετά από μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου όπου αντιμετώπιζα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας κι έψαχνα για δημιουργική διέξοδο. Αυτό που με ώθησε στη διαδρομή μου ήταν η ανταπόκριση του κοινού σε αυτά που δημιουργούσα. Με βοήθησε αρκετός κόσμος να το χτίσω και να το εξελίξω. Στην αρχή ήταν η στήριξη της οικογένειας και των φίλων και στην συνέχεια βάλαμε πιο γερές βάσεις με τον σύντροφό μου. Επίσης, στην πορεία αυτή, έχουν πιστέψει και στηρίξει το brand μου γνωστοί και άγνωστοι και ο καθένας έχει βάλει το λιθαράκι του για να χτιστεί αυτή η κοινότητα γύρω από το Miss Funky Natty.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το εσώρουχο και τι σε τράβηξε σε αυτό περισσότερο από οτιδήποτε άλλο;

Στην αρχή το brand είχε ξεκινήσει με την κατασκευή κοσμημάτων, στην πορεία όμως έψαχνα για κάποιο άλλο προϊόν μέσω του οποίου θα μπορούσα να επικοινωνήσω περισσότερα μηνύματα. Έτσι είχα αποφασίσει να ξεκινήσω να φτιάχνω bralettes, που είναι ένα εσώρουχο άνετο για την γυναίκα σε αντίθεση με τα κλασικά σουτιέν. Μου αρέσει η πλαστικότητα του σώματος, όχι όμως η πλαστική εικόνα. Μέσα από την παρουσίαση των lingerie σχεδίων μου, η πρόθεση είναι να δείχνω προς τα έξω μια ολιστική εικόνα της γυναίκας, πιο ρεαλιστική και αποδεκτική από αυτήν που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα περισσότερα περιοδικά μόδας.

Από τι εμπνέεσαι συνήθως και με τι γνώμονα δημιουργείς τα κομμάτια σου;

Αρχικά η έμπνευση μου ξεκινά από την το περιβάλλον και την καθημερινότητα γυναικών που συναντώ, από όλους τους αγώνες που αναγκάζονται να δώσουν καθημερινά στην κοινωνία. Η στωικότητα που πολλές φορες αντιμετωπίζουν τα πράγματα μου δίνει την αίσθηση μιας δύναμης που μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα. Θαύμαζα πάντα τις γυναίκες γι’ αυτό που ήταν με τον δυναμισμό και την ευαλωτότητα τους την ίδια στιγμή.

Πολλές φορές, η μητέρα φύση είναι μία ατέλειωτη έμπνευση για μένα. Αναζητώ συχνά στοιχεία από το φυσικό κόσμο, η φύση προσφέρει ένα φάσμα χρωμάτων, μοτίβων και υφών που μεταφέρω στα σχέδια μου. Ακόμη, ο πολιτισμός, όπως η μουσική, η αρχιτεκτονική, οι ταινίες αλλά και τα βιβλία μου διεγείρουν την φαντασία.

Τα βασικά στοιχεία που έχω στο μυαλό όταν δημιουργώ είναι η υψηλή ποιότητα υλικών και η άνετη εφαρμογή που εξασφαλίζει ευελιξία στην καθημερινή χρήση.

Πώς θα ήθελες να νιώθει μια γυναίκα που φοράει τα εσώρουχά σου;

Το πιο σημαντικό κομμάτι για μένα είναι να νιώθει άνετα η γυναίκα κάθε ηλικίας και σωματικού τύπου που φοράει τα εσώρουχα μου, αλλά και να την βοηθούν να νιώθει μια εσωτερική ενδυνάμωση. Ο στόχος είναι φορώντας ένα ρούχο με απαλές υφές, να νιώθει στήριξη αλλά και να μπορεί να κινηθεί όπως θέλει ή απλά να απολαύσει την εφαρμογή.

Jenny.Gr

Αν μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τρεις μόνο λέξεις για να περιγράψεις το brand σου, ποιες θα ήταν;

Άνετα, φαντασιώδη, εκλεκτικά.

Η απόφαση του να δημιουργήσεις το δικό σου brand είναι μια μεγάλη δέσμευση. Πώς το βιώνεις;

Κάποιες μέρες το βιώνω θετικά, κάποιες μέρες με υπερνικά το στρες. Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ δύσκολο στις μέρες που ζούμε, με τις απανωτές κρίσεις, να διατηρήσεις ένα μικρό brand και να αντέξεις όλες τις δυσκολίες που επιφέρει αυτό. Πολλά πράγματα δεν ελέγχονται από σένα και γι' αυτό χρειάζεται οργάνωση, επιμονή και υπομονή. Πρέπει να βρεις την εσωτερική δύναμη να υπερνικήσεις τις συνθήκες, να δουλεύεις ασταμάτητα και να γίνεις φίλη με την αβεβαιότητα. Συχνά πρέπει να κάνεις πολλές θυσίες, ειδικά όταν οι οικονομικοί πόροι είναι περιορισμένοι για να υποστηρίξεις ακόμη και ένα μικρό brand. Όμως, σε τελική ανάλυση, το να κάνεις κάτι που να μπορείς να το υποστηρίξεις με τις ιδέες σου, σαν αρτιζάνα καλλιτέχνης, είναι κάτι που δίνει αίσθημα ικανοποίησης.

Πού μπορεί να βρεις κανείς τα σχέδιά σου;

Σε αυτή την φάση τα σχέδιά μου διατίθονται αποκλειστικά στο site μου, αλλά είμαι στην αναζήτηση για συνεργαζόμενα καταστήματα που θα μπορούσαν να ταιριάξουν και να φιλοξενήσουν τα Miss Funky Natty.

Παρατήρησα ότι δεν έχεις δηλαδή συλλογές βάσει σεζόν. Κάθε πότε ετοιμάζεις νέα κομμάτια;

Βγάζω λιγοστά σχέδια κάθε σεζόν, περίπου 2 - 3 καινούρια σχέδια, αλλά συχνά βγάζω και ένα καινούριο σετ ενδιάμεσα των σεζόν. Στόχος είναι να υπάρχουν μόνιμα κομμάτια τα οποία θα μπορεί μια γυναίκα να φορέσει όλο τον χρόνο. Έχω σχέδια που τα φτιάχνω εδώ και 6 χρόνια με μικρές παραλλαγές κατα καιρούς. Όμως, πέραν των σχεδίων που κυκλοφορώ, κάνω πολλά σχέδια με παραλλαγές σε ύφασμα και λεπτομέρειες.

Στα σχέδιά που φτιάχνω, δίνω έμφαση περισσότερο στην κατεύθυνση που θέλω να ακολουθήσω κάθε σεζόν και ακολούθως υπάρχουν αρκετοί πελάτες που μπορούν να πατήσουν πάνω στα σχέδια αυτά και να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό στα μέτρα τους. Έτσι, πολλές φορές βγαίνουν κομμάτια μοναδικά στο στιλ και τα «θέλω» του ατόμου που θα φορέσει το συγκεκριμένο εσώρουχο. Με αυτό τον τρόπο βγαίνουν κομμάτια μοναδικά, μιας και είναι χειροποίητα, δεν είναι εργοστασιακά να βγαίνουν σε τυποποιημένες δέσμες.

Αναφέρεις πως το brand σου είναι βιώσιμο και ηθικό. Μίλησέ μας σχετικά.

Το Miss Funky Natty είναι sustainable με την έννοια ότι για κάποια σχέδια χρησιμοποιούνται upcycled και leftover υφάσματα. Επίσης, ακολουθεί συντηρητική προσέγγιση στα οικονομικά, χωρίς υπερβολικά «ανοίγματα» στην αγορά, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει κάθε παραγωγή με καλής ποιότητας πρώτες ύλες. Τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε είναι σχεδιασμένα για να μειωθεί στο ελάχιστο η σπατάλη. Ακόμα κι αν περισσέψει ύφασμα που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα εσώρουχα, το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε άλλα προϊόντα όπως scrunchies - τα οποία έχουν αναπτύξει δική τους πετυχημένη «ζωή» ως συλλογή.

Είναι ηθικό γιατί όλα μας τα σχέδια ράβονται εδώ, στην Κύπρο, και οι συνεργάτιδές μας είναι μοδίστρες που συνεργαζόμαστε έχοντας πάντα στο μυαλό να έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, όπως και αξιοπρεπείς μισθούς.

Έχω επενδύσει πολύ σε πράγματα που δεν μπορούν εύκολα να τύχουν αντιγραφής, όπως οι σχέσεις με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι. Αυτό νομίζω είναι σημαντικό κομμάτι της ύπαρξης μου ως brand, και αυτό εξασφαλίζει και την βιωσιμότητά του. Ότι δηλαδή ναι μεν υπάρχει σκέψη για ανάπτυξη της επιχείρησης, αλλά αυτό δεν σημαίνει μόνο χρηματοδότηση, σημαίνει κυρίως σχεδιασμό του πώς θα γίνει, δεδομένων των συστημάτων και διαδικασιών καθημερινής λειτουργίας του brand, του προσωπικού και των προμηθευτών μας, αλλά και τον συνδυασμό με την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε. Με άλλα λόγια, προσπαθούμε να υπάρχουμε και να μεγαλώνουμε χωρίς να αλλάζει η ουσία του τι είναι και γιατί ξεκίνησε αυτό το brand.

Jenny.Gr

Υπάρχει στα μελλοντικά σχέδια η δημιουργία μαγιό, εφόσον κατέχεις ήδη τη γνώση της εξειδικευμένης ραφής εσωρούχων;

Υπάρχει η επιθυμία σιγά σιγά να εντάξω και κάποια σχέδια μαγιό στην συλλογή μου, αλλά ακόμη είναι στο στάδιο επεξεργασίας.

Ποια είναι τα όνειρά σου όσον αφορά το Miss Funky Natty;

Ο στόχος μου είναι να μεγαλώσει κι άλλο το δίκτυο συνεργατών του Miss Funky Natty, να μπορώ να έχω ακόμα πιο μεγάλη ομάδα για να μπορώ να εξελίξω το brand ακόμη περισσότερο. Εξυπηρετούμε πελάτες από όλο τον κόσμο, αλλά αυτό είναι δύσκολο να γίνει συστηματικά και με διαχείριση όταν δεν έχεις φυσική παρουσία. Ένα όνειρο και συνάμα προοπτική είναι φυσική παρουσία σε επιλεγμένες πόλεις και περιοχές. Δουλεύω, όμως, παράλληλα και την προοπτική το Miss Funky Natty να αποτελεί επιλογή καθημερινότητας και όχι απλά ειδικών περιπτώσεων, σε Κύπρο και Ελλάδα και να συνεχίσει να μεγαλώνει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

www.missfunkynatty.com

Instagram: missfunkynatty

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.