ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η νέα καμπάνια της θρυλικής τσάντας του οίκου Chanel είναι το short film που αγαπήσαμε


JTeam

27 Μαρτίου 2024

Η νέα καμπάνια της θρυλικής τσάντας του οίκου Chanel είναι το short film που αγαπήσαμε
Η νέα καμπάνια της τσάντας του οίκου Chanel με πρωταγωνιστές τους δυο βραβευμένους με όσκαρ ηθοποιούς

Και τελικά το short film με την πενέλοπε Κρουζ και τον Μπραντ Πιτ είναι η επίσημη καμπάνια της θρυλικής τσάντας του οίκου Chanel.

«Συγγνώμη μήπως έχετε διαθέσιμα δωμάτια;»

Αυτή η ατάκα είναι από την ταινία A Man and A Woman του 1966, η οποία εξερευνά ένα από τα μεγαλύτερα συναισθήματα στη ζωή: τον έρωτα.

Η Βιρζινί Βιάρντ ήταν από πάντα παθιασμένη με τον κινηματογράφο -ειδικά το New Wave στιλ- και ήθελε να αποδώσει έναν φόρο τιμής στο αριστούργημα του Κλοντ Λελούς. Μια δουλειά που βρίθει αισθησιασμού, με την θρυλική σκηνή στην παραλία, τον μακρινό ορίζοντα, την αιώνια θάλασσα και φυσικά την Ντοβίλ.

Η Ντοβίλ. Το παραθαλάσσιο θέρετρο όπου η Mademoiselle Chanel άνοιξε μια μπουτίκ με καπέλα με το όνομά της στο 1912 και όπου παρουσίασε τις πρώτες Υψηλής Ραπτικής δημιουργίες της το 1913. Δεν υπάρχουν συμπτώσεις, αλλά αν υπάρχουν είναι υπέροχες σε όρους διαίσθησης, φινέτσας και σοφίας, διότι στην original ταινία, η ηθοποιός κρατούσε μια Chanel τσάντα καθόλη τη διάρκεια των σκηνών όπου ο έρωτας γενινόταν.

Jenny.Gr

Η καμπάνια αυτή φωτογραφήθηκε και σκηνοθετήθηκε από το δίδυμο Inez & Vinoodh και επαναλαμβάνει σχεδόν κατά λέξη και σκηνή μερικές από τις original σκηνές της ταινίας με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ και τον Μπραντ Πιτ.

Οι χαρακτήρες τους πάλλονται από συναισθήματα. Η Πενέλοπε κρατάει σφιχτά την τσάντα της, αλλά διακριτικά λες και κρύβει κάτι μέσα. Τα δάχτυλά της χαϊδεύουν το καπιτονέ δέρμα, ακούμε τον ήχο του κουμπώματος που γυρίζει και παρατηρούμε την αλυσίδα πάνω από τον ώμο. Άμεσα αναγνωρίσιμη από την τέλεια σιλουέτα της, μοντέρνα και ορθογώνια, η εμβληματική τσάντα Chanel είναι γοητευτική και μοναδική.

Η τσάντα που βλέπουμε στην ταινία του Κλοντ Λελούς είναι στην πραγματικότητα η τσάντα της πρωταγωνίστριας, η αγαπημένη της, την οποία την κρατούσε εντός και εκτός set. Τοποθετημένη σε ένα τραπέζι στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, ανάμεσα στον άντρα και την γυναίκα, η θρυλική τσάντα συμβολίζει όσα μας δίνουν το κουράγιο να διεκδικήσουμε της βαθύτερες επιθυμίες μας. Μια μοναδική και σημαντική στιγμή. Η τσάντα μεταφέρει το θράσος μας να γίνουμε οι ηρωίδες της ίδιας μας της ζωής.

Jenny.Gr

Στη σκηνή η θρυλική τσάντα ακτινοβολεί ένα άρωμα, μια τριλογία συναισθημάτων: φαντασία, θράσος, ελευθερία. Είναι λες και δεν υπάρχουν πλέον όρια μεταξύ πραγματικής ζωής και φαντασίας.

Η Chanel τσάντα είναι ένα έμβλημα. Μεταμορφώνεται ανάλογα με τη διάθεση, μια πρωινή τσάντα που φοριέται τη νύχτα, μια έμπιστη συντροφιά από την άγρυπνη νύχτα μέχρι την αυγή. Διαρκεί μια ζωή για να παραδοθεί από γενιά σε γενιά. Μέσα από πάρα πολλές συλλογές έχει εμφανιστεί σε αμέτρητα χρώματα, σχήματα και υλικά. Με πολύ νόημα, μυστήριο και αντιθέσεις, αποπνέει έναν αέρα ελευθερίας. Παρουσιάζει το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον μπλεγμένα μαζί, σαν τους κρίκους της αλυσίδας της τσάντας.

Με αυτή την καμπάνια ο οίκος Chanel συνεχίζει να χτίζει μακρόχρονες σχέσεις με τον κινηματογράφο. Η καλλιτεχνική διευθύντρια, Βιρζινί Βιάρντ, έβρισκε πάντα έμπνευση από την έβδομη τέχνη. Από την ελευθεριότητα του New Wave μέχρι τα χολιγουντιανά studios, συχνά εμπνέεται από την κινηματογραφική κουλτούρα της και περιβάλλεται από τους σκηνοθέτες που θαυμάζει, όπως ακριβώς και η Γκαμπριέλ Σανέλ στις μέρες της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.