ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο Αλεσάντρο Μικέλε μόλις παρουσίασε την Resort 2025 συλλογή του - Την πρώτη για τον Valentino


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

17 Ιουνίου 2024

Ο Αλεσάντρο Μικέλε μόλις παρουσίασε την Resort 2025 συλλογή του - Την πρώτη για τον Valentino
Valentino
Γιατί ο Αλεσάντρο Μικέλε ξέρει πως να τραβάει την προσοχή

Ο Αλεσάντρο Μικέλε για λίγο ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Ο τολμηρός, ταλαντούχος και με πολύ συγκεκριμένη αισθητική creative director του οίκου μόδας Valentino, συγκέντρωσε τα βλέμματα πάνω του για πρώτη φορά από όταν ανέλαβε αυτή τη σημαντική θέση στις 28 Μαρτίου 2024.

Jenny.Gr
Valentino

Την ημέρα που η Gucci είχε προγραμματισμένο το show της, ο Αλεσάντρο Μικέλε αποφάσισε να παρουσιάσει το πρώτο του lookbook με τα σχέδιά του για τον οίκο, μήνες πριν το προγραμματισμένο show στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο. Η Resort 2025 συλλογή του αποτελείται από 171 looks και ο σχεδιαστής ήθελε το κοινό να έχει δει τα κομμάτια, πριν αυτά βγουν στα μαγαζιά τον Οκτώβριο.

Φυσικά και μοιάζουν με παλιά σχέδια της Gucci, αλλά αυτή είναι και η αισθητική του Αλεσάντρο Μικέλε, την οποία την γνώριζαν στον οίκο Valentino πριν τον προσλάβουν. Ίσως όμως περίμεναν να είναι λιγάκι αλλαγμένη; Λιγάκι πιο «Valentino»; Signature γραμμές, layering, μαξιμαλισμός, 70’s και 60’s επιρροές, πέρλες, δαντέλες και κάπες περνούσαν μπροστά από τα μάτια μας και στο μυαλό μας ερχόταν συνεχώς η μορφή του σχεδιαστή.

Jenny.Gr
Valentino

«Αυτό που βλέπετε είμαι εγώ να συναντάω αυτόν (τον Βαλεντίνο) και είναι τα δικά μου χέρια και μάτια που κατοικούν στο ατελιέ αυτή τη στιγμή. Ο Βαλεντίνο δεν ήταν ποτέ μινιμαλιστής. Ήταν περισσότερο μαξιμαλιστής ακόμα και τα 70’s. Οι άντρες και οι γυναίκες που βλέπετε στο lookbook είναι η ίδια ιδέα για την αρρενωπότητα και τη θηλυκότητα, που πάντα με ενδιέφερε και είναι ακόμα εδώ. Εδώ στον Valentino ό,τι γίνεται, γίνεται φυσικά διότι έτσι είμαι» αναφέρει ο Αλεσάντρο Μικέλε στην Vogue.com.

Δες στην παρακάτω gallery τα αγαπημένα μας looks από τη συλλογή!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.