ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο Αλεσάντρο Μικέλε γεφυρώνει τη φιλοσοφία και τη μόδα με την αυτοβιογραφία του


JTeam

27 Μαΐου 2024

Ο Αλεσάντρο Μικέλε γεφυρώνει τη φιλοσοφία και τη μόδα με την αυτοβιογραφία του
SPLASH via Ideal Image
Ο Αλέσάντρο Μικέλε μιλάει για το ταξίδι της ζωής του στην αυτοβιογραφία του

Από τη φιλοσοφία μέχρι τη μόδα, ένα τσιγάρο δρόμος για τον Αλεσάντρο Μικέλε. Βέβαια για τον διάσημο καλλιτέχνη αυτά τα δύο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Και τα δύο έχουν δώσει μορφή και σχήμα στη ζωή του σχεδιαστή, ο οποίος δεν έχει πολύ καιρό που διορίστηκε creative director του οίκου μόδας Valentino, αφού αποχώρησε από τον οίκο Gucci τον Νοέμβριο του 2022.

Το ταξίδι της ζωής του λοιπόν ξεδιπλώνει ο διάσημος σχεδιαστής σε ένα βιβλίο-αυτοβιογραφία με τίτλο «La Vita delle Forme: Filosofia del Reincanto» από τις εκδόσεις HarperCollins, το οποίο θα μεταφραστεί σε 3 γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Το εξώφυλλο του βιβλίου δεν δίνει κανένα στοιχείο για το ότι πρόκειται για αυτοβιογραφία, όπως επίσης δεν αναφέρεται πουθενά και η μόδα και δεν υπάρχουν σκίτσα ή φωτογραφίες. Σε αντίθεση το εξώφυλλο είναι σε μια γκρι-μπεζ απόχρωση με τον τίτλο να είναι γραμμένος με κόκκινα γράμματα και από κάτω στο κέντρο ένα μικρό μεσαιωνικό σχέδιο, το οποίο μοιάζει με πεταλούδα.

Jenny.Gr

«Ήθελα να τιμήσω τις λέξεις, γυμνές μέσα στην πολυπλοκότητά τους» αναφέρει ο Αλεσάντρο Μικέλε, που αποφεύγει εσκεμμένα τη χρήση της λέξης μόδα στον τίτλο, ώστε να «αποφύγει να δώσει το λάθος μήνυμα» σε μελλοντικούς αναγνώστες.

Το βιβλίο έγινε σε συνεργασία με τον φιλόσοφο Εμανουέλε Κότσα, δημιουργώντας έναν ενδιαφέροντα διάλογο μεταξύ φιλοσοφίας και μόδας.

Πηγή: WWD

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.