ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Max Mara Atelier FW24: Μία κόκκινη κλωστή μεταξύ κληρονομιάς και μέλλοντος


JTeam

25 Ιουνίου 2024

Max Mara Atelier FW24: Μία κόκκινη κλωστή μεταξύ κληρονομιάς και μέλλοντος
Max Mara Atelier: από την ίδρυσή του το 2009, αυτό το έργο έρευνας και ανάπτυξης που καθοδηγείται από τεχνίτες, έχει επικεντρωθεί στo iconic κομμάτι της Max Mara: το παλτό

Max Mara Atelier: από την ίδρυσή του το 2009, αυτό το έργο έρευνας και ανάπτυξης που καθοδηγείται από τεχνίτες, έχει επικεντρωθεί στo iconic κομμάτι της Max Mara: το παλτό.

Εξερευνώντας τον όγκο, το σχήμα και τα υλικά, ο στόχος είναι να φέρει την επανάσταση σε αυτό το αήττητο, βασικό κομμάτι του brand κάθε σεζόν. Η συλλογή αποτελεί την επιτομή της «νέας υψηλής ραπτικής» του παλτό.

Jenny.Gr

Για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2024, η Max Mara Atelier εισάγει ένα χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα εμπνευσμένο από τις πρώιμες εικονογραφήσεις της Max Mara της δεκαετίας του 1950 (συγκεκριμένα από ένα παλτό σε αυτό το χρώμα).

Καθώς η κόκκινη κλωστή ήταν επίσης εκείνη που χρησιμοποιούνταν τότε για το ράψιμο και την χειροποίητη ραφή.Σήμερα, αυτή η κόκκινη κλωστή ράβει μαζί την κληρονομιά και το μέλλον, την παράδοση και την καινοτομία.

Εμφανίζεται σε μοναδικά χειροποίητα κεντήματα και εκλεπτυσμένα φινιρίσματα. Κάνει θραύση ως μια ορατή εσωτερική τσέπη και έρχεται σε αντίθεση με τις πλούσιες χάλκινες φόδρες.

Η κόκκινη κλωστή χρησιμοποιείται επίσης επιδέξια για να σχεδιάσει το μονόγραμμα «M» κάτω από τους γιακάδες των παλτό. Σηματοδοτεί μια οικεία και διακριτική «εσωτερική ομορφιά» που αποκαλύπτεται μόνο σε όσους έχουν την ευχαρίστηση να φορούν ένα παλτό Atelier.

Η πεμπτουσία του Made in Italy, Η Max Mara Atelier, στην πραγματικότητα, είναι αφιερωμένη σε μια σπουδαία γυναίκα, γεμάτη αυτοπεποίθηση για το στυλ.

Για πρώτη φορά η Max Mara Atelier παρουσιάστηκε στη Βενετία – μία ημέρα πριν τη Resort ’25 - σε ένα μοναδικό installation στο κατάστημα Olivetti στην Piazza San Marco. Ένα κατάστημα που ξεχωρίζει για τη μοντερνιστική αρχιτεκτονική, σχεδιασμένο από τον Carlo Scarpa, που σήμερα αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της FAI. Ένα αριστουργηματικό παράδειγμα σύγχρονης παρέμβασης σε ένα ιστορικό κτίριο.

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS