ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Πίτερ Κόπινγκ: Ο νέος artistic director του οίκου Lanvin επέβλεπε τις couture συλλογές του Balenciaga


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

28 Ιουνίου 2024

Πίτερ Κόπινγκ: Ο νέος artistic director του οίκου Lanvin επέβλεπε τις couture συλλογές του Balenciaga
Instagram/lanvin
Μετά από έναν χρόνο και κάτι, ο οίκος Lanvin έχει και πάλι artistic director

Μετά από ένα χρόνο και δύο μήνες ο οίκος μόδας Lanvin επίλεξε -επιτέλους- τον artistic director που ταιριάζει καλύτερα με το όραμα και την ιστορία του. Ο Πίτερ Κόπινγκ, ο Βρετανός σχεδιαστής μόδας, ήταν το κατάλληλο πρόσωπο και αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, με τις pre-fall 2025 συλλογές για άνδρες και γυναίκες.

Ο οίκος ανέφερε πως «ο Κόπινγκ θα φέρει στον Lanvin την μοναδική οπτική και τεχνική εμπειρία ενός σύγχρονου couturier. Η αποστολή του συνάδει με τη μεταμόρφωση του brand τα τελευταία δύο χρόνια, όπου ο Lanvin αναδιαμορφώνεται στη σύγχρονη κουλτούρα από μια αίσθηση επαναστατικής κομψότητας και γαλλικής φινέτσας».

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

Ο Πίτερ Κόπινγκ φοίτησε στο Royal College of Art και στο Central Saint Martins στο Λονδίνο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο σχεδιαστικό τμήμα της Sonia Rykiel, πριν πάει για βοηθός του Marc Jacobs το 1997, όταν η Louis Vuitton έβγαλε RTW συλλογή. Ο Κόπινγκ παρέμεινε στη Louis Vuitton μέχρι το 2009, όπου πήγε στη Nina Ricci ως creative director για πέντε χρόνια. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον οίκο Oscar de la Renta και τελευταία του στάση ήταν στον οίκο Balenciaga, όπου επέβλεπε τις couture συλλογές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.