ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο Βασιλιάς Κάρολος και το King’s Foundation παρουσίασαν μια capsule luxury συλλογή ρούχων


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

4 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Βασιλιάς Κάρολος και το King’s Foundation παρουσίασαν μια capsule luxury συλλογή ρούχων
SPLASH via Ideal Image
Είναι η τρίτη συλλογή για το King’s Foundation

Ο Βασιλιάς Κάρολος μπορούμε να πούμε πως μέσα στα χρόνια εξελίχθηκε σε ένα αναπάντεχο style icon με την βιώσιμη προσέγγισή του στη μόδα. Το νέο του βήμα προς την κατάκτηση και του τίτλου του «Βασιλιά της Μόδας» είναι η capsule συλλογή που έβγαλε το Ίδρυμά του, η οποία είναι κατασκευασμένη και σχεδιασμένη από νέους καλλιτέχνες εκπαιδευμένους σε παραδοσιακές τεχνικές.

Το King’s Foundation σε συνεργασία με το Net-a-Porter παρουσίασε μια συλλογή με 13 κομμάτια Ready to Wear σχεδιασμένα από απόφοιτους σχολών, που πήραν μέρος στην Modern Artisan εκπαίδευση του Ιδρύματος. Οι 6 απόφοιτοι εμπνεύστηκαν από τη φύση, όπως και από τα χρώματα των σκοτσέζικων Highlands γύρω από το Balmoral.

Jenny.Gr
Instagram/ynap

«Τα χρώματα, οι γραμμές και οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες αναπαριστούν την μετάφραση των σχεδιαστών από αυτά τα χρώματα, σε συνδυασμό με τη γη και τα συναισθήματα ευεξίας που εμπνέει» αναφέρει το King’s Foundation σε δήλωσή του.

Όλα τα κομμάτια είναι χειροποίητα και κατασκευάστηκαν στα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος στο Dumfries House στο Ayrshire σε ένα ειδικό εργαστήριο υφασμάτων. Φυσικά και χρησιμοποιήθηκαν φυσικές βαφές και ντόπιο αγγλικό μαλλί.

Η συλλογή είναι το αποτέλεσμα του τρίτου κύκλου του προγράμματος Modern Artisan, ακολουθώντας τις συλλογές του 2020 και ου 2022. Διατίθεται προς πώληση αποκλειστικά από το Net-a-Porter, με το 50% των κερδών να πηγαίνουν στη στήριξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του King’s Foundation.

Jenny.Gr
Instagram/ynap

«Τα τελευταία πέντε χρόνια είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που βλέπουμε πως όλοι οι απόφοιτοι του προγράμματος Modern Artisan χρησιμοποίησαν ότι διδάχθηκαν στα μαθήματα, ώστε να ακολουθήσουν καριέρες και να ιδρύσουν εταιρείες σχετικές με τη βιομηχανία της μόδας και των υφασμάτων. Ό,τι κάνουμε εδώ στο King’s Foundation είναι εμπνευσμένο από την Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Κάρολο των 3ο και το όραμά του για αρμονία, προώθηση παραδοσιακών δεξιοτήτων και ολιστική, συνεργατική εκπαίδευση για τους επαγγελματίες της μόδας και των υφασμάτων του αύριο» λέει η Διευθύντρια Εκπαίδευσης του Ιδρύματος.

Jenny.Gr
Instagram/ynap

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.