ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα έσκισε τον κορσέ από το φόρεμά της για το Met Gala του 1996


Άννα Καντζηλιέρη

20 Σεπτεμβρίου 2024

Όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα έσκισε τον κορσέ από το φόρεμά της για το Met Gala του 1996
Splash by Ideal Image
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα αποτελούσε πρότυπο για την εποχή από κάθε άποψη

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα «έφυγε» νωρίς, όμως η ιστορία που συνοδεύει το όνομά της, πάντοτε θα μιλάει γι’ αυτή. Η προσωπική ζωή και η ταραχώδης σχέση της με τον πλέον βασιλιά Κάρολο θα μπορούσε να έχει επισκιάσει την προσωπικότητά της, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της δυναμικότητας του χαρακτήρα της. Είχε άποψη, στιλ και γνώση. Τα «όπλα» της μέχρι το τέλος.

Στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ «In Vogue:The 90s», που έχει ως στόχο να φωτίσει όσα συνέβαιναν στον χώρο της μόδας τις προηγούμενες δεκαετίες, ο φημισμένος σχεδιαστής Τζον Γκαλιάνο αναφέρθηκε στην πριγκίπισσα Νταϊάνα και στη συνεργασία τους για την εμφάνισή της στο Met Gala το 1996. Τότε, εκείνος ήταν creative director της Dior και είχε αναλάβει να δημιουργήσει ένα κομψό και ρομαντικό φόρεμα για την πριγκίπισσα.

Ο Τζον Γκαλιάνο περιγράφει το παρασκήνιο της εμφάνισης της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Met Gala

«Θυμάμαι μία ημέρα μπήκαμε σε ένα βανάκι και ταξιδέψαμε στο Λονδίνο για να συναντήσουμε την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Την είχαν προσκαλέσει στο Met και θα φορούσε ένα από τα φορέματά μου. Ήταν ευλογία. Πήγαμε στο παλάτι του Κένσινγκτον και συζητούσαμε για σχέδια. Προσπαθούσα να την πείσω να φορέσει ροζ, αλλά εκείνη ήταν ανένδoτη. “Όχι, όχι ροζ. Αυτό είναι πολύ αστείο”», εξήγησε ο Τζον Γκαλιάνο.

Μετά τη σύσκεψη και την αναζήτηση σχεδίων, κατέληξαν σε εκείνο που θα φορούσε τη μεγάλη βραδιά. Να σημειωθεί, ότι ο πρώην συντάκτης της βρετανικής Vogue, Έντουαρντ Έννινφουλ, είχε χαρακτηρίσει την ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης ως το «πιο επιδραστικό κόκκινο χαλί στον κόσμο». Συνεπώς, η αμφίεση έπρεπε να είναι ανάλογη.

Το βράδυ της εκδήλωσης, η πριγκίπισσα Νταϊάνα έφτασε στον χώρο και μαγνήτισε αμέσως τα βλέμματα. Σήμερα, ο Τζον Γκαλιάνο αποκαλύπτει πως, όταν την είδε να φοράει το φόρεμα δεν πίστευε στα μάτια του, διότι είχε σκίσει τον κορσέ. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω, είχε σκίσει τον κορσέ. Δεν ήθελε να τον φορέσει. Ένιωθε απελευθερωμένη και το φόρεμα ήταν πιο αισθησιακό», εξομολογήθηκε ο επιτυχημένος σχεδιαστής μόδας.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα έλαμψε με την παρουσία της και μέχρι σήμερα όλοι μιλάνε γι’ αυτό το εκπληκτικό φόρεμα Dior που είχε φορέσει. Η ίδια είχε δώσει ταυτότητα και χαρακτήρα στο ρούχο της, αφαιρώντας καθετί που περιόριζε και δεν σύμπλεε με το στιλ και την προσωπικότητά της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.