ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Η αιθέρια συλλογή της Loukia έντυσε το ηλιοβασίλεμα στο Hautes Grecians 2022


Μάρθα Κουμπάνη

9 Ιουνίου 2022

Η αιθέρια συλλογή της Loukia έντυσε το ηλιοβασίλεμα στο Hautes Grecians 2022
Το όνομα της έχει συνδεθεί στενά με την Υψηλή Ραπτική, αλλά και με το θεσμό του Hautes Grecians.

H εμβληματική ελληνίδα σχεδιάστρια Loukia, συμμετείχε για μία ακόμη χρονιά στο Hautes Grecians, που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου 2022 στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά.

Jenny.Gr

Για εκείνη, η μόδα συνοψίζει όλες τις τέχνες μαζί. Το ενδιαφέρον της για την τέχνη, τον κινηματογράφο και τη μουσική, της άνοιγε πάντα δρόμους έμπνευσης και δημιουργίας που την οδήγησαν να γίνει αυτή που είναι σήμερα. Η Loukia έφερε τη γνώση, την εμπειρία και την δημιουργική της ματιά, στον μεγαλύτερο θεσμό της ελληνικής υψηλής ραπτικής, αυτή την φορά με φόντο την θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα.

Το show άνοιξε με την επιβλητική μουσική των «Δρόμων της Φωτιάς» του εκπλιπόντα Έλληνα μουσικού και συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου που καθήλωσε το κοινό. «Επειδή ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ήταν πολύ φίλος μου. Πάντα με ενέπνεε. Το ήξερα πάρα πολλά χρόνια και ήταν μεγάλη η λύπη μου που έφυγε. Ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει μουσική του σε επίδειξη μου, αλλά είναι ευκαιρία να το κάνω», είχε μοιραστεί προηγουμένως η σχεδιάστρια.

Jenny.Gr

Δαντέλα, μουσελίνα, μετάξι, περίτεχνα κεντήματα και αέρινα υφάσματα, είναι τα υλικά με τα οποία αγαπά να δουλεύει και είδαμε και στο runway που στήθηκε στην προβλήτα.

Στην πασαρέλα περπάτησαν μοντέλα με αιθέριες δημιουργίες όπως πάντα με εξαιρετική έμφαση και προσοχή στη λεπτομέρεια. Η ίδια άλλωστε έχοντας με το ύφασμα μια σχέση «ερωτική» γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την όψη, την υφή, ακόμα και τον ήχο κάθε υφάσματος. Η μοναδική τεχνογνωσία και το πάθος για τη δουλειά της αντικατοπτρίστηκαν για ακόμα μια φορά στα ρούχα που παρουσίασε στο runway.

Jenny.Gr

«Ετοιμάζω πράγματα διαφορετικά από αυτά που κάνω συνήθως, από αυτά που ο κόσμος έχει συνηθίσει από εμένα. Κάποια από τα ρούχα είναι πολύ νεανικά, έχει πολύ χρώμα αυτή η επίδειξη», είχε αποκαλύψει προηγουμένως η Loukia για τα φορέματα και σύνολα που μάγεψαν τους 900 καλεσμένους.

Jenny.Gr

Η συλλογή που παρουσίασε περιελάμβανε λευκό και μαύρο, αλλά και εντυπωσιακές λάμψεις σε αποχρώσεις όπως λαδί και σάπιο μήλο, χρώματα που ήρθαν σε απόλυτη αρμονία με το ατμοσφαιρικό σκηνικό.

Jenny.Gr

Η Loukia είναι μία από τις πιο καταξιωμένες Ελληνίδες σχεδιάστριες, εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια. Το όνομά της έχει συνδεθεί στενά με την Υψηλή Ραπτική, αλλά και με το θεσμό του Hautes Grecians. Και εκείνο το απόγευμα στην προβλήτα του ΟΛΠ, απέδειξε για άλλη μια φορά την υπεροχή της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.