ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians 2023: Ο μεγαλύτερος θεσμός Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα επιστρέφει - Το όραμα των σχεδιαστών


JTeam

31 Μαΐου 2023

Hautes Grecians 2023: Ο μεγαλύτερος θεσμός Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα επιστρέφει - Το όραμα των σχεδιαστών
«Από το σκοτάδι στο φως», στην Ελευσίνα, για έναν ζωντανό διάλογο με την ιστορία και την τέχνη

Tο Hautes Grecians επιστρέφει με ένα από τα πιο ξεχωριστά themes μέχρι τώρα, «Από το σκοτάδι στο φως». Η διοργάνωση-θεσμός από το 2017, φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στις 19:00.

Στο μεγάλο φιλανθρωπικό fashion event, η υψηλή ραπτική εκθειάζεται και οι δημιουργοί της λατρεύονται. Ο διάλογος με την ιστορία είναι ζωντανός στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023 και, μαζί με το διαρκώς εξελισσόμενο όραμα του Hautes Grecians αφηγούνται μια ιστορία αναγέννησης.

Στο φετινό catwalk θα συμμετάσχουν 3 καταξιωμένοι Έλληνες σχεδιαστές, πρωτοπόροι στον τομέα της μόδας και παθιασμένοι με την υψηλή ραπτική. Ο Dimitris Petrou, γνωστός για τις καθαρές γραμμές του, η Ελένη Καββάδα με το brand της 240791ek και τις ανατρεπτικές φιγούρες της μαζί με τα κοσμήματα Apiliotis και ο Sotiris Georgiou, με τις μινιμαλιστικές φόρμες. Επίσης θα γίνει tribute στον νεοσύστατο Σύλλογο Ελλήνων Σχεδιαστών.

Λίγο πριν η Ελευσίνα υποδεχθεί το HG23, οι σχεδιαστές μας δίνουν μια πρώτη γεύση για το τι θα δούμε στο μαγευτικό αυτό show.

Ο Dimitris Petrou αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η συλλογή που θα δείξω είναι Pre Fall του 2023 με τίτλο 'Vice Versa' . Ο άξονάς της είναι το tailoring και το ανδρόγυνο παιχνίδι με έντονα χρώματα, εντυπωσιακά floral και ιδιαίτερες υφές και όγκους».

Jenny.Gr
Instagram/dp_dimitrispetrou

Η Ελένη Καββάδα, για τη συλλογή της και τα κοσμήματα Apiliotis που την συντροφεύουν:

«Σύνθεση και αποσύνθεση ιδεών και υφών, αρχιτεκτονικοί όγκοι σε εναλλαγή με ρευστές μορφές σαν υγρό, η συλλογή συνομιλεί με τα στοιχεία της φύσης σε ένα σύγχρονο υπόβαθρο, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Τα κοσμήματα του Apiliotis Jewellery έρχονται να ολοκληρώσουν αρμονικά τα looks. Συνεχίζοντας με κέντρο τον άνθρωπο και την εσωτερική αναζήτηση, υφές και οργανικά σχήματα μετουσιώνονται σε δημιουργίες από ανακυκλωμένο ασήμι, εμπνευσμένες από τη διαδικασία της αυτο-εξερεύνησης μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι».

Jenny.Gr

Ο Sotiris Georgiou για τη συλλογή που θα παρουσιάσει:

«Ένας στρουκτουραλιστικός αισθησιασμός».

Jenny.Gr

Ο Μιχάλης Πάντος για το tribute στον Σύλλογο Ελλήνων Σχεδιαστών:

«Το Hautes Grecians αγκαλιάζει τον νεοσύστατο σύλλογο σχεδιαστών, ο οποίος εμπνευσμένος από τον μύθο της Περσεφόνης, το φως και το σκοτάδι, τη ζωή και τον θάνατο, το πέρασμα και την αναγέννηση δημιουργεί κομμάτια μόνο για τη μεγάλη αυτή γιορτή της υψηλής ραπτικής. Κάθε σχεδιστής θα παρουσιάσει ένα και μόνο ρούχο, ενδεικτικό του στιλ και της αισθητικής του, σε ασπρόμαυρη χρωματική παλέτα, αποκλειστικά για το Hautes Grecians».

Jenny.Gr

Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια, θα διατεθούν για τους σκοπούς των:

  • ΕΛΙΖΑ (Εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού)

  • Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, «Φιλική Φωλιά»

Με την στήριξη του Δήμου Ελευσίνας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας.

Sponsors: MAC, L'Oréal Professionnel, Perrier®

Κλείστε τώρα το εισιτήριό σας εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.