ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians 2023: Η ισορροπημένη συλλογή του αντισυμβατικού Σωτήρη Γεωργίου


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

8 Ιουνίου 2023

Hautes Grecians 2023: Η ισορροπημένη συλλογή του αντισυμβατικού Σωτήρη Γεωργίου
Τζίνα Σκανδάμη
Με όραμα και δεξιοτεχνία

Το Hautes Grecians την 5η χρονιά του διοργανώνεται στην Ελευσίνα, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023, η οποία γίνεται το σκηνικό του μεγάλου αυτού θεσμού. Μαζί, διηγούνται μία ιστορία αναγέννησης και τιμούν τους Έλληνες δημιουργούς στον μεγαλύτερο θεσμό Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα.

Jenny.Gr
Λάμπρος Στοιχειός

Το τελευταίο show του 5ου Hautes Grecians ήταν το show του αντισυμβατικού σχεδιαστή μόδας Sotiri Georgiou. Ο Στέλιος Κατωπόδης ένας από του κορυφαίους χορευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο οποίος συμμετείχε στο περσινό Hautes Grecians ως μοντέλο, άνοιξε το show με ένα συγκινητικό dance act και φορώντας μια ψηλόμεση, wide leg παντελόνα του σχεδιαστή με τις χαρακτηριστικές πιέτες. Τα μοντέλα ξεκίνησαν να περπατούν στο κυκλικό runway, ενώ ο Στέλιος Κατωπόδης χόρευε ακόμα στο μέσο της πασαρέλας. Οι γεωμετρικές γραμμές του Σωτήρη Γεωργίου ήρθαν σε όμορφη ισορροπία με τις ρευστές μορφές που αγκάλιαζαν το σώμα. Το «πίσω κείμενο» από την έμπνευση της συλλογής ήταν τα φύλλα και η φύση. Η άψογη εφαρμογή, η ποιότητα των υφασμάτων και η μοναδική δεξιοτεχνία του σχεδιαστή ήταν έκδηλα σε όλα τα looks. Όσον αφορά τη χρωματική παλέτα, ο σχεδιαστής διάλεξε πιο παστέλ αποχρώσεις, με μικρές πινελιές από έντονα χρώματα και φυσικά λαμπερές λεπτομέρειες που κέντριζαν το ενδιαφέρον. Τα παπούτσια του brand BILERO ήταν και αυτά ασημένιες αποχρώσεις, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τα σύνολα.

Δείτε στην παρακάτω gallery φωτογραφίες της συλλογής!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.