ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians 2023: 240791ek x Apiliotis καθήλωσαν με αρχιτεκτονικούς όγκους και ρευστές μορφές σε μια urban, απόκοσμη πασαρέλα


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

8 Ιουνίου 2023

Hautes Grecians 2023: 240791ek x Apiliotis καθήλωσαν με αρχιτεκτονικούς όγκους και ρευστές μορφές σε μια urban, απόκοσμη πασαρέλα
photo credits: Τζίνα Σκανδάμη
Και να θέλεις δεν μπορείς να μην καθηλωθείς μπροστά στην απαράμιλλη δεξιοτεχνία αυτού του show

Το Hautes Grecians, ο μεγαλύτερος θεσμός Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα, επέστρεψε για 5η χρονιά. Αυτή τη φορά το φιλανθρωπικό fashion event πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας. Αφιερωμένο στους ανθρώπους της μόδας που δημιουργούν με πάθος για να αναδείξουν την αισθητική και να απογειώσουν την υψηλή ραπτική σε νέα επίπεδα, το Hautes Grecians έχει ένα όραμα που διαρκώς εξελίσσεται.

Jenny.Gr
Τζίνα Σκανδάμη

Το δεύτερο show της ημέρας ήταν νεανικό, μοντέρνο και πολύ ενδιαφέρον. Η κοινή αυτή εμφάνιση της 240791ek και της Apiliotis κέρδισε ένα από τα πιο ηχηρά χειροκροτήματα της ημέρας. Νέα, φρέσκα κορίτσια με καινούργιες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Η Eleni Kavvada με το brand της 240791ek και η ομάδα του jewellery brand Apiliotis κατέκλυσαν το κυκλικό runway με δημιουργίες υψηλής ραπτικής και χειρποίητα κοσμήματα, τα οποία θα μπορούσαν να είναι εκθέματα σε μουσείο. Η έμπνευση και η σκέψη πίσω από αυτή την eye candy συλλογή της 240791ek ήταν μια συνομιλία με τα στοιχεία της φύσης σε ένα σύγχρονο όμως υπόβαθρο, με επίκεντρο φυσικά τον άνθρωπο. Τα αποδομημένα ρούχα, με τους αρχιτεκτονικούς όγκους, τις ρευστές μορφές και την απαράμιλλη αισθητική παρουσιάστηκαν σε μια urban και συνάμα απόκοσμη πασαρέλα, που μας άρεσε πολύ.

Τα κοσμήματα του Apiliotis Jewellery έρχονται να ολοκληρώσουν αρμονικά τα looks της συλλογής. Έχουν επίσης κέντρο τον άνθρωπο και την εσωτερική αναζήτηση. Οι υφές και τα οργανικά σχήματα μετουσιώνονται σε δημιουργίες από ανακυκλωμένο ασήμι, εμπνευσμένες από τη διαδικασία της αυτο-εξερεύνησης μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι. Με πρωταγωνιστή το ανακυκλωμένο ασήμι, δουλεμένο με το χέρι με μεγάλη μαεστρία, τα κοσμήματα αυτά προκαλούσαν τον θεατή να κοιτάξει με περισσότερη προσοχή και με μια -οριακή- εμμονή προς τη λεπτομέρεια τα looks.

Τέλος τα σύνολα της συλλογής ήταν άψογα σεταρισμένα με Tsakiris Mallas παπούτσια, επιτρέποντάς τους να παρουσιαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δείτε στην παρακάτω gallery φωτογραφίες από το catwalk της Ελένη Καββάδα!