ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians 2023: Το backstage του μεγαλύτερου θεσμού Υψηλής Ραπτικής στη χώρα, μέσα από φωτογραφίες


JTeam

8 Ιουνίου 2023

Hautes Grecians 2023: Το backstage του μεγαλύτερου θεσμού Υψηλής Ραπτικής στη χώρα, μέσα από φωτογραφίες
photo credits: Τζίνα Σκανδάμη
Στις 7 Ιουνίου, η τέχνη συνάντησε τη μόδα - δύο έννοιες αλληλένδετες, που χαρτογράφησαν το δικό τους πέρασμα «Από το Σκοτάδι στο Φως»

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, το Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας μεταμορφώθηκε. Έγινε το σκηνικό του Hautes Grecians 2023, του μεγαλύτερου θεσμού Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα που, στο 5ο edition του, μας πήγε σε ένα ταξίδι αναγέννησης. Ένα ταξίδι «Από το Σκοτάδι στο Φως», στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023.

Το εντυπωσιακό show ξεκίνησε στις 19:30. Και τότε, είδαμε τον πυρήνα του HG να συμπληρώνεται από την ξεχωριστή θέση της Ελευσίνας και την ιδιαίτερη θέση της γυναίκας μέσα στην ιστορία της πόλης. Είδαμε τον συγκερασμό τέχνης και μόδας, ως δύο έννοιες αλληλένδετες, να χαρτογραφούν το δικό τους πέρασμα.

Στο catwalk συμμετείχαν οι πρωτοπόροι σχεδιαστές της Ελληνικής Μόδας που, με τις δημιουργίες τους, μας διηγήθηκαν τον δικό τους, σύγχρονο μύθο: Ο Dimitris Petrou, με τις καθαρές αλλά δυνατές γραμμές του και τη συνοδεία της μουσικής ομάδας PanArmonia, η 240791 με ανατρεπτικά και edgy σχέδια, τα οποία συμπλήρωναν ιδανικά τα κοσμήματα Apiliotis, και οι πάντα μίνιμαλ φόρμες του Sotiris Georgiou, αναδείχθηκαν με μία ιδιαίτερη χορογραφία από τον κορυφαίο χορευτή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Στέλιο Κατωπόδη. Όταν οι τρεις επιδείξεις τελείωσαν, είδαμε ένα tribute στον νεοσύστατο Σύλλογο Ελλήνων Σχεδιαστών (Hellenic Fashion Association: Orsalia Parthenis, Vassilis Emmanuel Zoulias, Ioanna Kourbela, Konstantinos Tsigaros, Maison Faliakos, Liana Camba, Chara Lebessi, Denise Eleftheriou, Kathy Heyndels, Dimitris Dassios, Yiorgos Eleftheriades, Angelos Bratis, Makis Tselios, Dimitris Petrou, Sotiris Georgiou).

Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για τους σκοπούς του ΕΛΙΖΑ (Εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού) και του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας, «Φιλική Φωλιά».

Πριν περάσουμε στις στιγμές του catwalk, δείτε παρακάτω όσα ζήσαμε στο backstage του HG23, μέσα από φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.