ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians 2023: Η ιστορία και το σπουδαίο έργο της «Φιλικής Φωλιάς» του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας


JTeam

2 Ιουνίου 2023

Hautes Grecians 2023: Η ιστορία και το σπουδαίο έργο της «Φιλικής Φωλιάς» του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας
Η φετινή διοργάνωση του Hautes Grecians στηρίζει με μέρος των εσόδων της το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας και το πιο ζωτικό τμήμα του, τη «Φιλική Φωλιά». Ο κ.Γιώργος Πυρουνάκης συστήνει στο JennyGr το πολύτιμο έργο του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου

Ο μεγαλύτερος θεσμός Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα επιστρέφει φέτος για το 5ο edition του, στην πιο ιδιαίτερη θεματική του μέχρι σήμερα. Μέρος από τα έσοδα των εισιτηρίων του Hautes Grecians 2023, θα διατεθεί για τη στήριξη του έργου που προσφέρει το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, «Φιλική Φωλιά».

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, στις 19.00, το φιλανθρωπικό fashion event , θα πραγματοποιηθεί στo Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας. Η ξεχωριστή θέση της Ελευσίνας και η ιδιαίτερη θέση της γυναίκας μέσα στην ιστορία της πόλης, έρχονται να συμπληρώσουν και να υπερθεματίσουν τον πυρήνα του Hautes Grecians: τον συγκερασμό τέχνης και μόδας, ως δύο έννοιες αλληλένδετες που χαρτογραφούν το δικό τους πέρασμα από το σκοτάδι στο φως. Η Ελευσίνα ως ανθώνας, ένας κήπος από πράξεις και ιδέες, υποδέχεται το διαρκώς εξελισσόμενο όραμα του HG και τη δυναμική ομάδα σχεδιαστών του, παλιών και νέων, για να δημιουργήσουν μαζί αυτόν τον Ιούνιο έναν νέο, σύγχρονο μύθο.

Η Ελευσίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023, γίνεται το σκηνικό του HG23 και μαζί, αφηγούνται μια ιστορία αναγέννησης

Ο σπουδαίος θεσμός Υψηλής Ραπτικής στη χώρα μας είναι το σύγχρονο πρόσωπο της ελληνικής μόδας, ένας διάλογος με την ιστορία, τη δημιουργικότητα και την εξέλιξη. Δεν είναι απλά ένας θεσμός αλλά είναι αφιέρωμα στους ανθρώπους της μόδας που δημιουργούν με πάθος για να αναδείξουν την αισθητική και να απογειώσουν την υψηλή ραπτική σε νέα επίπεδα.

Το Hautes Grecians 2023 στέκεται δίπλα στο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, «Φιλική Φωλιά»

Η φετινή διοργάνωση στηρίζει φέτος το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, «Φιλική Φωλιά» και ο κ. Γιώργος Πυρουνάκης μάς το συστήνει. Πρόκειται για ένα Ανοιχτό Κέντρο Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας που αποτελεί μη κερδοσκοπικό σωματείο και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εθελοντική προσφορά.

Η επιτυχία των δράσεων του Κέντρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εθελοντική προσφορά. Συνολικά υποστηρίζεται από 80 εθελοντές, εκ των οποίων 46 είναι εμψυχωτές – ομαδάρχες

Η «Φιλική Φωλιά» παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη σε παιδιά και οικογένειες με προβλήματα προσαρμογής και ένταξης στο κοινωνικό περιβάλλον ενώ παράλληλα συμβάλλει εδώ και δεκαετίες στη μείωση της εγκληματικότητας και του φαινομένου εγκατάλειψης του σχολείου στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου Πεδίου.

«Το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας φροντίζει καθημερινά περίπου 160 παιδιά και 200 οικογένειες ενώ σιτίζει καθημερινά κατά μέσο όρο 100 παιδιά από την Ελλάδα, καθώς και από χώρες όπως η Αλβανία, η Ρωσία, η Ρουμανία και η Τουρκία»

Jenny.Gr

240791ek BY ELENI KAVVADA 

Η ιστορία πίσω από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο

Όπως εξηγεί ο κύριος Πυρουνάκης, «Το Κέντρο είναι ο "τρίτος γονιός" για αυτά τα παιδιά, όχι μόνο με την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών αλλά επειδή κάνει ό,τι θα έκανε ένας γονιός για το παιδί του. Επιλέγει να μη στεγάζει τα παιδιά αλλά να στηρίζει τις οικογένειές τους, ώστε να μην τα εγκαταλείψουν και να παραμείνουν συμπαγείς οι οικογενειακοί δεσμοί σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Όλες αυτές οι δραστηριότητες αποσκοπούν ώστε να ωριμάσουν ως προσωπικότητες και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία».

Το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας ιδρύθηκε το 1964 από τον πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Πυρουνάκη για όλα τα παιδιά της πόλης, αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά που οι οικογένειες τους είχαν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Στη Φιλική Φωλιά, που είναι η βασική δραστηριότητα του Κέντρου Αγάπης, τα παιδιά βρίσκουν φιλική συμπαράσταση στα προβλήματα τους αλλά παράλληλα μέσα από οργανωμένες παιδαγωγικές δραστηριότητες (χειροτεχνία, θέατρο, ζωγραφική, μουσική) καλλιεργούν τα ταλέντα και τις δεξιότητες τους.

«Η στήριξη και η εμπιστοσύνη που λαμβάνουμε αποτελεί σημαντικό αρωγό για το έργο και τις προσπάθειές μας. Παράλληλα, μας ενθαρρύνει στη συνέχιση του κοινωνικού μας έργου, διότι αποδεικνύει ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται και στηρίζουν κοινωφελείς προσπάθειες σαν τις δικές μας, προσφέροντας λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας μας», επισημαίνει ο κύριος Πυρουνάκης

Jenny.Gr

Στο φετινό catwalk του Hautes Grecians θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι σχεδιαστές και πρωτοπόροι της Ελληνικής Μόδας:

Catwalk:

  • Dimitris Petrou,
  • 240791ek x Apiliotis,
  • Sotiris Georgiou

Tribute to Greek Designers: Orsalia Pathenis, Vassilis Zoulias, Ioanna Kourbela, Konstantinos Tsigaros, Christos Petridis, Liana Campa, Chara Lembessi, Denise Eleftheriou, Giannis Togos, Dimitris Dassios, Yiorgos Eleftheriadis, Angelos Bratis, Makis Tselios, Dimitris Petrou, Sotiris Georgiou

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό live performance από την Panarmonia.

Σας προσκαλούμε να το βιώσετε από κοντά, μαζί μας.

Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια, θα διατεθούν για τους σκοπούς των:

  • ΕΛΙΖΑ (Εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού)

  • Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, «Φιλική Φωλιά»

Με την στήριξη του Δήμου Ελευσίνας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας.

Sponsors: MAC, L'Oréal Professionnel, Perrier®

Κλείστε το εισιτήριό σας τώρα εδώ