ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians 2024: Τι θα δούμε στον σπουδαιότερο θεσμό Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα


JTeam

27 Μαΐου 2024

Hautes Grecians 2024: Τι θα δούμε στον σπουδαιότερο θεσμό Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα
Στις 5 Ιουνίου, στις 19:00, οι ιστορικές εγκαταστάσεις του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ, γίνονται το σκηνικό του HG24 δημιουργώντας ένα καταιγισμό ενέργειας και έμπνευσης

Το Hautes Grecians, ο μεγαλύτερος θεσμός Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα, έρχεται για έκτη φορά, στην πιο ιδιαίτερη θεματική του ως τώρα. Και στις 5 Ιουνίου, στις 19:00, ο Ιστορικός Ατμοηλεκτρικός Σταθμός της ΔΕΗ, γίνεται το σκηνικό του HG24 δημιουργώντας ένα καταιγισμό ενέργειας και έμπνευσης.

Δεν είναι απλά ένας θεσμός αλλά είναι αφιέρωμα στους ανθρώπους της μόδας που δημιουργούν με πάθος για να αναδείξουν την αισθητική και να απογειώσουν την υψηλή ραπτική σε νέα επίπεδα.

Το φιλανθρωπικό fashion event είναι το σύγχρονο πρόσωπο της ελληνικής μόδας, ένας διάλογος με την ιστορία, τη δημιουργικότητα και την εξέλιξη.

Ιστορικός Ατμοηλεκτρικός Σταθμός της ΔΕΗ, μια ξεχωριστή τοποθεσία

Ο ΑΗΣ Νέου Φαλήρου είναι το πρώτο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής ενώ τόσο το κέλυφος του ΑΗΣ όσο και ο εντός του εργοστασίου εναπομένων μηχανολογικός εξοπλισμός έχουν κηρυχτεί διατηρητέοι. Εντός του εργοστασίου έχουν γυριστεί σκηνές της ταινίας "Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση" με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο.

Το 1903 ιδρύθηκε ο ΑΗΣ Φαλήρου και ήταν ο πρώτος ατμοηλεκτρικός σταθμός της χώρας για κάλυψη αναγκών ηλεκτροφωτισμού της πρωτεύουσας και ηλεκτροδότησης σιδηροδρόμων και βιομηχανίας. Το 1906 ο ΑΗΣ Φαλήρου ηλεκτροδότησε τον σιδηρόδρομο Αθηνών- Πειραιώς, ενώ την ίδια χρονιά εγκαινιάστηκε η παροχή ρεύματος σε βιομηχανίες της περιοχής. Δύο δεκαετίες αργότερα, το 1927, δημιουργείται ο νέος και πολύ μεγαλύτερος σταθμός του Κερατσινίου και ο πόλος του ΑΗΣ Φαλήρου στην ηλεκτροδότηση της Αθήνας περιέρχεται σε δεύτερη μοίρα. Το 1972, ο ΑΗΣ Φαλήρου διακόπτει οριστικά τη λειτουργία του και το 1986 το συγκρότημα κηρύσσεται διατηρητέο μνημείο.

Ο ΑΗΣ Φαλήρου αποτελεί τον ιδανικό καμβά για να αναδειχθούν γραμμές, υφές, χρώματα, σιλουέτες και δεξιοτεχνικές λεπτομέρειες. Ο μεγαλύτερος θεσμός Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα επιστρέφει για να μας θυμίσει αυτό που χρειαζόμαστε πάντα, αυτό που πάντα θα μας γοητεύει και εκείνο που τελικά μένει, ακόμη κι όταν τελειώνει, την ενέργεια. Γεμάτη ζωντάνια, δημιουργικότητα, ποικιλομορφία και δυναμισμό, η μόδα φέρνει ουσιαστική ενέργεια στις ζωές των ανθρώπων. Έχει τη δύναμη να δραστηριοποιεί και να εμπνέει, να πυροδοτεί αλλαγές και να διαμορφώνει τάσεις. Είναι αντανάκλαση κοινωνικής έκφρασης, αξιών, πεποιθήσεων και ταυτότητας, είναι ένδειξη πολιτισμού και συμπερίληψης, υπερβαίνει τα όρια και υπερασπίζεται με σθένος την εξέλιξη.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη θέση της γυναίκας μέσα στην ιστορία της πόλης, έρχονται να συμπληρώσουν και να υπερθεματίσουν στο Hautes Grecians 2024 αυτό που όλοι ήδη γνωρίζουμε: ότι στην ενέργεια τα ετερώνυμα πάντα θα έλκονται.

Οι σχεδιαστές που συμμετέχουν στο HG24

Στο φετινό catwalk θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι Έλληνες και διεθνείς σχεδιαστές, πρωτοπόροι στον τομέα της μόδας και παθιασμένοι με την υψηλή ραπτική. Ο Άγγελος Μπράτης με τις αέρινες συλλογές του που χαρακτηρίζονται από μία κομψή, σχεδόν αρχιτεκτονική ρευστότητα και ιδιαίτερα προσεγμένη τεχνική, με την Αρχαία Ελλάδα να αποτελεί πάντοτε βασική του έμπνευση.

Άγγελος Μπράτης
Άγγελος Μπράτης

Ο Γιάννης Λάσκος και η Δήμητρα Αντωνέα, γνωστοί για τις bridal haute couture δημιουργίες τους, θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο HG24 συλλογές υψηλής ραπτικής που θα αγαπήσει κάθε γυναίκα.

Δήμητρα Αντωνέα
Δήμητρα Αντωνέα
Γιάννης Λάσκος
Γιάννης Λάσκος

Ακόμη, ο ελληνοαυστραλός Jordan Gogos, γνωστός για τις συνεργασίες που ξεπερνούν τα όρια της μόδας, έρχεται από το Σίδνεϊ αποκλειστικά για το Hautes Grecians 2024 και φέρνει μια συλλογή που γεφυρώνει τα χειροποίητα θεμέλια της ελληνικής βιοτεχνίας με την υπερεμπορική τουριστική εμπορευματοποίηση της Αθήνας.

Jordan Gogos
Jordan Gogos

Τέχνη και μόδα είναι άμεσα συνδεδεμένες και αυτό ακριβώς θα παρακολουθήσουμε στο opening act των Rianna+Nina που δημιούργησαν σε συνδυασμό με τον έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κακανιά, μια συλλογή με ένα αποκλειστικό print γεμάτο «θετική ενέργεια».

Rianna+Nina
Rianna+Nina


Σας προσκαλούμε να βιώσετε από κοντά τον 6ο κορυφαίο θεσμό Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα, μαζί μας. Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια, θα διατεθούν για τους σκοπούς του ΕΛΙΖΑ (Εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού).

Κλείστε τώρα το εισιτήριό σας εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.