ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians 2024 Vol.6: Η ελληνική Υψηλή Ραπτική έλαμψε στις Ιστορικές Εγκαταστάσεις του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου της ΔΕΗ


JTeam

5 Ιουλίου 2024

Hautes Grecians 2024 Vol.6: Η ελληνική Υψηλή Ραπτική έλαμψε στις Ιστορικές Εγκαταστάσεις του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου της ΔΕΗ
Τα highlights του μεγαλύτερου θεσμού Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα

Το JennyGr διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά το Hautes Grecians, το πιο high-profile fashion event Υψηλής Ραπτικής, την Τετάρτη 5 Ιούνιου στις Ιστορικές Εγκαταστάσεις του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου της ΔΕΗ, ένα χώρο ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας.

Το φετινό Hautes Grecians ήταν μία μοναδική εμπειρία για πάνω από 500 καλεσμένους, με το βιομηχανικό τοπίο, την ιστορία και την γεμάτη ενέργεια ατμόσφαιρα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου της ΔΕΗ, να δημιουργούν μοναδικές αντιθέσεις με το μεγαλείο της ελληνικής Υψηλής Ραπτικής.

Jenny.Gr

H φετινή διοργάνωση του Hautes Grecians στήριξε τους σκοπούς του ELIZA (Εταιρία κατά της Παιδικής Κακοποίησης), δίνοντας όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια.

Jenny.Gr

Καταιγισμός ενέργειας και έμπνευσης στα shows των καταξιωμένων σχεδιαστών

Στο φετινό catwalk συμμετείχαν καταξιωμένοι Έλληνες και διεθνείς σχεδιαστές, πρωτοπόροι στον τομέα της μόδας και παθιασμένοι με την υψηλή ραπτική. Ο Angelos Bratis εντυπωσίασε με τις αέρινες δημιουργίες του και τη σχεδόν αρχιτεκτονική ρευστότητα των γραμμών του. Ο Laskos αναγεννήθηκε με τη Rebirth collection όπου οι καμπύλες αντικατέστησαν τις έντονες ασύμμετρες γωνίες του παρελθόντος. Η Dimitra Antonea συστήθηκε εκ νέου με την πρώτη της μη νυφική συλλογή που επαναπροσδιορίζει τη γυναικεία φιγούρα. Ο ελληνοαυστραλός Jordan Gogos έφερε από το Σίδνεϊ αποκλειστικά για το Hautes Grecians 2024 μια συλλογή που γεφύρωσε τα χειροποίητα θεμέλια της ελληνικής βιοτεχνίας με την υπερεμπορική τουριστική εμπορευματοποίηση της Αθήνας.

Τέχνη και μόδα είναι άμεσα συνδεδεμένες και αυτό ακριβώς παρακολουθήσαμε και στο opening act των Rianna+Nina που δημιούργησαν σε συνδυασμό με τον έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κακανιά, μια συλλογή με ένα αποκλειστικό print γεμάτο «θετική ενέργεια».

Με φόντο τους ιστορικούς τοίχους του κεντρικού κτηρίου, η συλλογή από πολυτελή κομμάτια των Rianna+Nina γέμισε το χώρο με χρώμα και θετική ενέργεια. Μεταξωτά φορέματα-καφτάνια, κιμονό και φούστες άνοιξαν το Hautes Grecians 2024 συγχωνεύοντας τη σύγχρονη μόδα με ουσιαστικές καλλιτεχνικές εκφράσεις. Η ιδιαίτερη συνεργασία με τον καταξιωμένο Έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κακανιά οδήγησε σε ένα exclusive print που ενσωματώνει λόγια ελπίδας και αισιοδοξίας, ενώ το 50% όλων των εσόδων αυτής της συλλογής θα διατεθούν στο ΕΛΙΖΑ (Εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού).

Jenny.Gr

Στη συνέχεια, στο runway εμφανίστηκαν οι χαρακτηριστικές σιλουέτες του Angelos Bratis υπό τους ξεχωριστούς ήχους των Stereo Nova. Ο χώρος γέμισε με αέρινα και κομψά σχέδια, άλλοτε διαγώνια κομμένα, άλλοτε με πτυχώσεις, άλλοτε με σημασία στη ροή του υφάσματος. Συγκλονιστικές, όπως πάντα, οι δημιουργίες του μας έδειξαν πώς η αρχιτεκτονική εφαρμόζεται στη μόδα και μάλιστα με απόλυτα minimal και chic τρόπο.

Jenny.Gr

Με μια συλλογή ειδικά σχεδιασμένη για το Hautes Grecians εμφανίστηκαν τα μοντέλα με τις δημιουργίες της σχεδιάστριας Dimitra Antonea. Η καταξιωμένη σχεδιάστρια συστήθηκε εκ νέου με την πρώτη μη νυφική συλλογή της που επαναπροσδιορίζει τη γυναικεία φιγούρα με σχέδια που ξεπερνούν τα όρια των trends. Χρησιμοποιώντας την κατασκευή ως μέσο απελευθέρωσης, δημιούργησε ένα διάλογο ανάμεσα στο γυμνό εύθραυστο σώμα και το δυναμικό πνεύμα. Μπούστα σφιχτοδεμένα σε κορσέδες, χέρια που υποδηλώνουν το σθένος τους με τεράστια ογκώδη μανίκια, σαγηνευτική μέση τυλιγμένη σε ορατά και αόρατα δίχτυα και γοφοί ελεύθεροι -ο ορισμός της προσμονής- κάτω από αρχιτεκτονικά δομημένες φούστες.

Jenny.Gr

O ελληνοαυστραλός Jordan Gogos, ένας πολυεπίπεδος καλλιτέχνης γνωστός για τα καινοτόμα σχέδια και τις δημιουργικές του συνεργασίες έφερε στο Hautes Grecians αυτή τη θεατρική αίσθηση που τον χαρακτηρίζει. Σε μια συλλογή που γεφυρώνει τα χειροποίητα θεμέλια της ελληνικής βιοτεχνίας με τηντουριστική εμπορευματοποίηση της Αθήνας. Μάλιστα, ένα από τα κομμάτια που παρουσιάστηκαν έχει πάνω από 70 διαφορετικά τουριστικά και λαϊκά έργα τέχνης ραμμένα στο χέρι, αποτυπώνοντας αυτό που, σύμφωνα με την οπτική του Jordan Gogos, οι δρόμοι της Ελλάδας προσφέρουν το 2024.

Jenny.Gr

Οι τεχνοτροπίες της υψηλής ραπτικής πρωταγωνίστησαν στη νέα συλλογή "REBIRTH" του οίκου Laskos που έκλεισε το fashion show. Γνώσεις χρόνων, όραμα, ιδέα και τα έμπειρα χέρια του ατελιέ έδωσαν ένα μοναδικό αποτέλεσμα στο catwalk, με διαφάνειες από οργάντζα και φιλέ με έμφαση στους όγκους, σε χειροποίητα καπιτονέ υφάσματα σε παλ αποχρώσεις, σε κλασικές φόρμες αρμονικά συνδυασμένες με τη street fashion αισθητική, δηλώνοντας το δυναμισμό της γυναίκας του σήμερα και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την προσωπική της ελευθερία.

Jenny.Gr

Και στο φετινό Hautes Grecians, το μακιγιάζ των μοντέλων επιμελήθηκε η ΜAC Cosmetics, το brand που δημιουργεί τις τάσεις στο μακιγιάζ και έφερε όλα τα hot trends στο catwalk, πάντα υπό την καθοδήγηση της MAC Global Senior Artist Αλεξάνδρας Σπυριδοπούλου.

Jenny.Gr

Το μακιγιάζ των μοντέλων για το show του Angelos Bratis επιμελήθηκε η ομάδα της Bobbi Brown με τον PRO Makeup Artist του brand Σωτήρη Λάμπρου, αναδεικνύοντας μέσα από τα looks τη διαχρονικότητα του φυσικού elegant μακιγιάζ σε απόλυτη αρμονία με την collection του designer.

Jenny.Gr

Η Wella Professionnals βρέθηκε φέτος στο πλευρό του Hautes Grecians με την ομάδα των κορυφαίων hair experts της. Το αγαπημένο brand, ολοκληρώσε με μοναδικό τρόπο τις εμφανίσεις των μεγαλύτερων fashion designers δημιουργώντας τα πιο εντυπωσιακά hair looks, σε συνεργασία με τις κορυφαίες κομμωτικές ομάδες των Stamatis Kanellopoulos και Vassilis Diamantopoulos.

Jenny.Gr

Τα άκρα των μοντέλων επιμελήθηκε η ομάδα nail artists των ΙΕΚ ΑΛΦΑ με τα προϊόντα υψηλής απόδοσης από την OPI Infinite Shine.

Jenny.Gr

Στον καθιερωμένο πλέον θεσμό για την ελληνική μόδα, η συνέργεια της Haralas με τους εν λόγω σχεδιαστές ανέδειξε το άψογο αποτέλεσμα που φέρει η συνάντηση της παραδοσιακής ελληνικής υποδηματοποιίας με τις σύγχρονες τάσεις της μόδας και της υψηλής ραπτικής. Τα μοντέλα βάδισαν στην πασαρέλα με απαράμιλλο στυλ, φορώντας υποδήματα με την υπογραφή Haralas, που συμπλήρωναν μοναδικά τα εμπνευσμένα κομμάτια των σχεδιαστών.

Εκτός από τη δυναμική της παρουσία στην πασαρέλα, η Haralas δημιούργησε ένα ειδικά διαμορφωμένο corner χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους ένα sneak peek των καλοκαιρινών συλλογών και των τάσεων που καθορίζουν την τρέχουσα σεζόν.

Jenny.Gr

Το Lexus LBX δέσποζε στην είσοδο του event φέρνοντας την πολυτελή ατμόσφαιρα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Υψηλή Ραπτική.

Jenny.Gr

Κατά την είσοδο των καλεσμένων, η ΣΟΥΡΩΤΗ προσέφερε φυσικό μεταλλικό ανθρακούχο νερό. Παράλληλα, έδωσε την ευκαιρία στους καλεσμένους να δοκιμάσουν την γκάμα της με γεύσεις με φυσικά αρώματα που έχουν ωφέλιμες ιδιότητες και ξεχωριστή γεύση.

Jenny.Gr

H Philips, η κορυφαία εταιρεία Garment Care στον κόσμο, ήταν εκεί για να εξασφαλίσει τέλειο look στα ρούχα για την επίδειξη μόδας του Hautes Grecians.

Jenny.Gr

Και η βραδιά φυσικά δεν τελείωσε με το show. Μετά το τέλος του catwalk, στο after party, οι καλεσμένοι απόλαυσαν δροσερή σαμπάνια Blue Sky sur Glace του Οίκου Pommery .

Ένας Οικος με μεγάλη ιστορία από το 1858 χαρη στην διορατικότητά της χήρας Madame Pommery. Η Blue Sky αποτέλεσε την ιδανική επιλογή. Σερβιρισμένη με πάγο ανέδειξε τον δροσιστικό της χαρακτήρα, με νέο πλούσιο αρωματικό σώμα από νότες τροπικών φρούτων & δροσερά εσπεριδοειδή.

Jenny.Gr

Το ιδιαίτερο σκηνικό στο after party πλαισίωνε το Persil με ένα εντυπωσιακό installation για τις φωτογραφίσεις των καλεσμένων που τους προέτρεπε να γιορτάσουν τη μοναδική τους λάμψη, εμπνέοντάς τους να ξανασκεφτούν το στυλ τους και να ανανεώσουν την αυτοπεποίθησή τους. Το Persil δεν είναι ένα απλό απορρυπαντικό. Είναι ένας καταλύτης για την αναζωογόνηση και τον επαναπροσδιορισμό της ουσίας της γκαρνταρόμπας μας. Με κύρια αποστολή να δώσει ζωή στα ρούχα, ανανεώνοντάς τα με κάθε πλύσιμο, ώστε τα άτομα τα άτομα να νιώθουν ευχάριστα μέσα σε αυτά και να αγκαλιάσουν την ατομικότητά τους.

Jenny.Gr

Κλείνοντας την βραδιά, η KORRES αρωμάτιζε τους καλεσμένους προσκαλώντας τους σε ένα οσφρητικό ταξίδι με έμπνευση την Ελλάδα. Μια συλλογή 14 αρωμάτων εμπνευσμένα από τοπία, στιγμές και στοιχεία της ελληνικής φύσης για άνδρες και γυναίκες, σε ένα περίτεχνο κεχριμπαρένιο, γυάλινο μπουκάλι. Αυτό που ξεχωρίζει στις αρωματικές συνθέσεις της KORRES είναι τα συνειδητά επιλεγμένα συστατικά αλλά και τα φυσικά συντηρητικά με αλκοόλ 100% φυσικής προέλευσης, χωρίς PCM ή φθαλικές ενώσεις.

Jenny.Gr

Δείτε τα highlights του φετινού Hautes Grecians εδώ:

Digital Partner της βραδιάς ήταν η Glomex που είχε αναλάβει την μετάδοση του live streaming.

Premium partner ήταν η ΔΕΗ, ενώ υποστηρικτές στη μαγική βραδιά ήταν οι: MAC, Wella Professionals, Korres, Bobbi Brown, Persil, Haralas, Souroti, Lexus, Philips, Pommery, glomex, OPI που έδωσαν τις απαραίτητες νότες στην ιδιαίτερη σύνθεση της φετινής λαμπερής διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.