ΣΤΙΛ RUNWAYS

Τα 10 highlights από το show υψηλής ραπτικής Atelier Versace


25 Ιανουαρίου 2016

Από τότε που η Donatella Versace βρέθηκε στα ηνία του οίκου Versace έχει επαναφέρει τη sexy αισθητική στις δημιουργίες της, βάζοντας και πάλι στο επίκεντρο τη θηλυκότητα. Απόδειξη ήταν η συλλογή Atelier Versace Haute Couture Spring 2016 που παρουσιάστηκε χτες στο Παρίσι. Αν οι θεατές του show περίμεναν κάτι συγκεκριμένο από τη Donatella, τότε αυτό ήταν σίγουρα τα εντυπωσιακά supermodels, το glam στοιχείο και το λαμπερό front row, και φυσικά η σχεδιάστρια δεν τους απογοήτευσε. Οι πρώτες δημιουργίες που εμφανίστηκαν στη κατάλευκη πασαρέλα ήταν sporty, athleisure παντελόνια και σακάκια με μεταξωτές λεπτομέρειες σε έντονο κίτρινο, πορτοκαλί και πράσινο. Πολυτελή στοιχεία όπως οι διακριτικές διαφάνειες και οι κεντημένες χάντρες προϊδεάζουν για τα βραδινά looks που ακολούθησαν, ενώ και τα δικτυωτά υφάσματα, μια τάση που είδαμε και στις ανοιξιάτικες ready-to-wear συλλογές, μεταμορφώθηκαν με couture λεπτομέρειες.

Η Rosie Huntington- Whiteley, η Joan Smalls, η Lara Stone και η Behati Prinsloo ήταν μερικά από τα supermodels που εμφανίστηκαν με μακριές βραδινές δημιουργίες, όπου τα εργονομικά μοτίβα, οι κόμποι από κρύσταλλα Swarovski, τα εντυπωσιακά κεντήματα και τα ψηλά σκισίματα είχαν το πρώτο λόγο. Η έμπνευση πίσω από τη συλλογή ήταν ξεκάθαρη: η θηλυκότητα, ο δυναμισμός και το αθλητικό στοιχείο.Η Donatella Versace ερμήνευσε αυτές τις έννοιες με τη γνωστή πλέον αισθητική της και με εργαλείο της μια παλέτα με πρωταγωνιστές το λευκό, το μαύρο και το μπλε, καθώς και fluo πινελιές του πορτοκαλί, του πράσινου και του κίτρινου.

[gallery-548478]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.