ΣΤΙΛ RUNWAYS

#PFW Fall '16: Sporty διάθεση από τον οίκο Louis Vuitton και "μαθήματα χορού" από τον Valentino


10 Μαρτίου 2016

H Paris Fashion Week έφτασε και αυτή στο τέλος της, βάζοντας την τελική πινελιά στις τάσεις που θα κυριαρχήσουν τη σεζόν Fall 2016. Από την τελευταία μέρα των shows ξεχωρίσαμε δύο αγαπημένους οίκους, οι οποίοι παρουσίασαν τη δική τους εκδοχή σχετικά με το ready-to-wear του φθινοπώρου, εντυπωσιάζοντας με τις προτάσεις τους.

Valentino: Ρομαντισμός σε όλες τις εκφάνσεις του, με επιρροές από την τέχνη του χορού. Αυτός ήταν ο βασικός άξονας της συλλογής που παρουσίασαν οι Maria Grazia Chiuri και Pierpaolo Piccioli για λογαριασμό του οίκου Valentino, με τα μοντέλα να θυμίζουν πειθαρχημένες μπαλαρίνες, φορώντας υπέροχες tutu skirts σε συνδυασμό με εντυπωσιακά overcoats, biker boots και ballet shoes αλλά και το σήμα κατατεθέν του οίκου Valentino, maxi dresses από ονειρεμένες διαφάνειες με πολυτελείς διακοσμήσεις. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, η αντίθεση που επέλεξαν να δημιουργήσουν περιλαμβάνοντας looks με πιο dark αισθητική, σε σχέση με τα προηγούμενα αιθέρια looks. Leather skirts, μαύρα κοστούμια μπαλέτου και μακριές tutu skirts διακοσμημένες με studs, μαύρο τούλι και leggings φορεμένα κάτω από φούστες θύμισαν το alter ego της ρομαντικής μπαλαρίνας, έναν stylish "μαύρο κύκνο" με πιο rock attitude και edgy χαρακτήρα.

Louis Vuitton: Vintage διάθεση με updated όμως αισθητική. Ο Nicolas Ghesquière επέλεξε punk ύφος και ρετρό αναφορές για τη νέα συλλογή του οίκου για τη σεζόν Fall 2016, αναμειγνύοντας στοιχεία όπως οι λαμπερές  παγιέτες με τα cropped δερμάτινα jackets, φούστες από μετάξι που δημιουργήθηκαν με bias-cut τεχνική σε κόκκινο και μαύρο χρώμα, graphic διάθεση και λεπτομέρειες από ασήμι, με loose γραμμές στο κάτω μέρος και πιο στενές στο επάνω. Η collection μπορούμε να πούμε ότι απέπνεε μια πιο sporty αύρα, απευθυνόμενη στην πιο ετοιμοπόλεμη και δυναμική γυναίκα.

[gallery-577224]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.