ΣΤΙΛ RUNWAYS

5 ενδιαφέροντα facts για την Cruise 2017 συλλογή του οίκου Gucci


MMEINTANI

6 Ιουνίου 2016

Οι cruise collections των πιο εμβληματικών οίκων για το 2017 έχουν ήδη αρχίσει να παρουσιάζονται, με κάθε μία να προσπαθεί να ξεπεράσει την άλλη. Πριν λίγες μέρες παρακολουθήσαμε την Cruise 2017 συλλογή του οίκου Gucci,  ένα event το οποίο συζητιέται ακόμα ανάμεσα στο πιο ψαγμένο fashion crowd. Μια συλλογή με την αγγλική αισθητική να γίνεται εμφανής σε κάθε ένα από τα αμέτρητα looks που θαυμάσαμε στο catwalk, η οποία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και έφερε νέο αέρα στον διάσημο Ιταλικό brand. Ποια είναι τα key-points που πρέπει να γνωρίζετε:

  • Το show πραγματοποιήθηκε στο πιο εμβληματικό μέρος που θα μπορούσε να επιλεγεί, το Westminster Abbey, σημείο-κλειδί για τη Βρετανική μοναρχία και όλα τα γεγονότα που την αφορούν – με πιο πρόσφατο φυσικά τον γάμο του Πρίγκιπα William και της Kate Middleton το 2011. Παρ’ όλα αυτά, η ιστορική του υπόσταση δεν επηρέασε την κολεξιόν του οίκου, η οποία θα λέγαμε ότι χαρακτηρίζεται από μια πιο φρέσκια και ανέμελη εκδοχή της βρετανικής μόδας.
  • Ο Alessandro Michele επέλεξε να παρουσιάσει looks τα οποία περιελάμβαναν όλα τα trademarks της βρετανικής σχολής, μέσα από μια πιο φρέσκια ματιά. Punk λεπτομέρειες, Βικτωριανές δαντέλες και αρκετό tartan, όλα παρήλασαν στο catwalk.
  • Η επιλογή του Ιταλικού οίκου να παρουσιάσει την collection του στην Αγγλία μπορεί να ξάφνιασε πολλούς, ο Alessandro Michele όμως έσπευσε να τονίσει πως «Είναι τρελό αλλά θεωρώ ότι μόνο στο Λονδίνο θα μπορούσε η εκκλησία να πει «ναι» σε μια επίδειξη μόδας. Το Westminster Abbey είναι ιδιαίτερα ρομαντικό, με τον δικό του τρόπο. Επίσης, λατρεύω το Gothic στοιχείο, πάντα λέω ότι προήλθε από τη Ρώμη».
  • Πρόκειται για μια συλλογή που μετακινείται με άνεση ανάμεσα στις εποχές. Πουά φορέματα σε στιλ 40s από τη μία, δερμάτινα παντελόνια και T-shirts με logos που θυμίζουν τα 70s, από την άλλη. Ακόμη, δεν έλειψαν οι πιο εκκεντρικές πινελιές, όπως οι στάμπες με γάτες, σε αρκετά looks από την collection.
  • Στο after party που ακολούθησε, ο οίκος απαγόρευσε την είσοδο στους φωτογράφους ώστε οι διάσημοι καλεσμένοι – ανάμεσά τους οι Charlotte Casiraghi, Georgia May Jagger, Alexa Chung, Pixie Geldoff κ.ά., να μπορέσουν να διασκεδάσουν άφοβα παρακολουθώντας live την Annie Lenox.

[gallery-628622]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.