ΣΤΙΛ RUNWAYS

O Tom Ford επαναφέρει τη βραδινή κομψότητα για την Άνοιξη 2019


Αφροδίτη Σακκά

6 Σεπτεμβρίου 2018

tom_ford_wss19_102.jpg

Το βράδυ της Τετάρτης και μπροστά σε ένα ιδιαίτερα λαμπερό front row, ο Tom Ford κύρηξε την έναρξη του New York Fashion Week για την Άνοιξη 2019, με μία collection που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λιγότερο νοσταλγική. Διατηρώντας μία ουδέτερη χρωματική παλέτα, ο Ford επανέφερε για μία ακόμη φορά την βραδινή κομψότητα που χαρακτηρίζει τις συλλογές του από τα 90's, σε κομψά skirt suits, pencil φούστες με λεπτομέρειες από δαντέλα, faux crocodile σακάκια σε λιλά αποχρώσεις και μεταξένια κρόσσια σε maxi φορέματα.

Το leopard print έκανε την εμφάνισή του σε κορσέδες και δερμάτινα jackets, ενώ τα αυστηρά blazers έλαβαν μία προσεγμένη και ασφαλή αποδόμηση σε συνδυασμό με tailored παντελόνια και ασύμμετρα midi φορέματα. Όσο για τις αντρικές δημιουργίες, ο Ford διατήρησε την ουδετερότητα των χρωματικών του επιλογών για τη φετινή σεζόν, με σατέν tailored παντελόνια που συνδυάστηκαν με σακάκια και πουλόβερ στην ίδια απόχρωση για μονόχρωμα looks.

Μετά την collection της προηγούμενης σεζόν που λειτούργησε ως μία εκκεντρική επιστροφή των πιο extreme trends των 80s - από total looks από animal prints σε neon αποχρώσεις, μέχρι χρωματιστά bomber jackets - η φετινή σεζόν μοιάζει ως ενός είδους προσωπική αναθεώρηση για τον Ford ή ενδεχομένως μία προσπάθεια να απέχει από το τεράστιο κύμα τάσεων που κατακλύζουν τις πασαρέλες κάθε χρόνο. Το μόνο σίγουρο είναι πως η διαχρονική λάμψη της κολακευτικής σιλουέτας ενός little black dress με ανοιχτή λαιμόκοψη θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς της σύγχρονης γυναίκας, ασφαλής ή όχι. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.