Ο Tom Ford έκλεισε την NYFW με την πιο αισιόδοξη συλλογή: «Φέτος δε θέλω να βλέπω σοβαρά ρούχα»

Μάρθα Κουμπάνη
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

«Το τελευταίο πράγμα που θέλω να βλέπω είναι σοβαρά ρούχα. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε μία διαφυγή. Νομίζω ότι θέλουμε χαμόγελα». Με αυτόν τον τρόπο ο Tom Ford προλόγισε τη συλλογή του για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2021 κάνοντας ξεκάθαρο ότι αυτή είναι μία συλλογή που αντανακλά την επιθυμία και την ανάγκη για πιο ευτυχισμένες στιγμές, και ρούχα που θα μας φτιάξουν τη διάθεση.

Ο σχεδιαστής και πρόεδρος του CFDA έκλεισε την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης με τη visual παρουσίαση της SS21 collection.

«Το να σχεδιάσω τη SS21 συλλογή ήταν ο απόλυτος εφιάλτης», λέει στο video ενώ περιγράφει με λεπτομέρειες τις δυσκολίες που προέκυψαν εξαιτίας του Covid-19. 

«Χρειάστηκε να στήσουμε μία τέντα στο πάρκινγκ. Κάθε μέρα σχεδόν κάναμε test για τον κορωνοϊό, και όλοι κυκλοφορούσαν με μάσκες και στολές. Ήταν πολύ δύσκολο να είσαι δημιουργικός σ' αυτό το περιβάλλον... το fitting με τα μοντέλα ήταν δύσκολο, δεν είχα μοδίστρες για να ράψουν τα ρούχα, όλες έραβαν από το σπίτι. Στην αρχή της πανδημίας οι βιομηχανίες υφασμάτων στην Ιταλία ήταν κλειστές, οπότε καθυστερήσαμε να παραλάβουμε υφάσματα. Το ατελιέ μας έξω από το Μιλάνο ήταν κλειστό. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο» περιγράφει ο Ford.

Παρόλα αυτά ο διάσημος fashion designer δημιούργησε την πιο πηγαία και κεφάτη συλλογή την οποία παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέα Υόρκης. 

 

Ο ίδιος είχε δηλώσει στο WWD πριν την έναρξη της Εβδομάδας Μόδας, "δεν αισθάνομαι ότι είναι καιρός για ριζοσπαστικές ιδέες στη μόδα. Για μένα, αυτή η εποχή μεταφράζεται σε ήσυχα ρούχα, που θα κάνουν κάποιον να νιώθει χαρούμενος. Ρούχα που προσφέρουν άνεση». Tο είπε και το έκανε: Mε ζωηρά χρώματα και σχέδια, mixed & matched σύνολα με amimal  prints και floral μοτίβαολόσωμες φόρμες, ανάλαφρα και ντελικάτα πουκάμισα και πολυτελή loungewear

https://instagram.com/p/CFNzsnlsysB/

 

https://instagram.com/p/CFNz-s3MYe4/

 

https://instagram.com/p/CFN3JWIMkzI/

https://instagram.com/p/CFN0Gklsbyw/

 

https://instagram.com/p/CFN17eVsZ2h/

https://instagram.com/p/CFN3b9GM4ZU/

https://instagram.com/p/CFN3mvwsnlU/