ΣΤΙΛ RUNWAYS

In Bloom: Ο οίκος Burberry παρουσίασε τη συλλογή του για την άνοιξη, ξυπνώντας το δάσος με ηλεκτρική κιθάρα


Μάρθα Κουμπάνη

18 Σεπτεμβρίου 2020

In Bloom: Ο οίκος Burberry παρουσίασε τη συλλογή του για την άνοιξη, ξυπνώντας το δάσος με ηλεκτρική κιθάρα

Ο Burberry άνοιξε την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου με ένα συναρπαστικό show για την Spring 2021 collection, με τίτλο "In Bloom".

Καθώς η πανδημία έχει αλλάξει εντελώς το τοπίο των εβδομάδων μόδας, η ψηφιακή παρουσίαση μεταδόθηκε ζωντανά στον ιστότοπο του Burberry και στο Twitch. Ο creative director Riccardo Tisci με τη βοήθεια της visual artist Anne Imhof κατάφερε να αποδώσει την αίσθηση κινηματογραφικού δράματος. Το superstar cast - Erykah Badu, Rosalía, Steve Lacy και Bella Hadid - εμφανίστηκαν σε ένα δωμάτιο καλυμμένο εξ ολοκλήρου με καθρέφτες, όπου μεταφέρθηκαν σε ένα παρθένο δάσος!

"Ξεκίνησε με τη σκέψη του βρετανικού καλοκαιριού. Αγκαλιάζοντας τα στοιχεία με ένα παλτό στην παραλία που αναμειγνύεται με την άμμο και το νερό", δήλωσε ο Tisci σχετικά με την ιδέα της παρουσίασης. "Οραματίστηκα τους ανθρώπους αυτού του χώρου, όπως τον φύλακα του φάρου, και μια ερωτική σχέση ανάμεσα σε μια γοργόνα και έναν καρχαρία, που βρισκόταν πάνω στον ωκεανό και έπειτα έφτασε στην ξηρά. Ο κύκλος είναι εξαιρετικά συμβολικός - αναγέννηση, ανανέωση, ο κύκλος της ζωής".

Τα μοντέλα περπατούσαν ανάμεσα στα πανύψηλα δέντρα ενός κατάφυτου δάσους στους ριζοσπαστικούς ήχους της μουσικής της κιθάρας της Eliza Dοuglas, που ερμήνευσε τα Half Of Freud’s Books και "DNA". Μέσα στο δάσος στήθηκε μία υπερυψωμένη εξέδρα στην οποία στέκονταν μοντέλα ντυμένα στα λευκά, και κινούνταν νωχελικά σε έναν σύγχρονο χορό, χορογραφημένο από την Imhof.

"Η συλλογή ονομάζεται "In Bloom" γιατί σκεφτόμουν την αναγέννηση, τη δυναμική νεολαία, τη φύση που αναπαράγεται συνεχώς, πάντα μεγαλώνει και εξελίσσεται, πάντα είναι ζωντανή", συνέχισε ο Tisci. "Το νερό είναι επίσης ένα σύμβολο - της νεότητας, της φρεσκάδας και του καθαρισμού. Και μέσα από το νερό, η ζωή μεγαλώνει - το νερό είναι αυτό που επιτρέπει στη φύση να ανθίσει. Όλα είναι κυκλικά".

Τα looks συνδύαζαν τα κλασικά στοιχεία της κληρονομιάς του οίκου με πολλές τολμηρές προσθήκες, όπως prints. Το μπλε, το μαύρο και το πορτοκαλί έδωσαν μια έντονη πινελιά στα neutrals και έσπασαν την αξιοθαύμαστη μονοτονία της φύσης.

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.