ΣΤΙΛ RUNWAYS

Το εντυπωσιακό show των Dolce & Gabbana στη Βενετία τα είχε όλα: Celebrities, γόνδολες και ένα υπέροχο ουράνιο τόξο


Μάρθα Κουμπάνη

30 Αυγούστου 2021

Το εντυπωσιακό show των Dolce & Gabbana στη Βενετία τα είχε όλα: Celebrities, γόνδολες και ένα υπέροχο ουράνιο τόξο
Το show υψηλής ραπτικής των Dolce & Gabbana στην Βενετία τα είχε όλα: Celebrities, γόνδολες και ένα υπέροχο ουράνιο τόξο

Παρόλο που η Βενετία ιδρύθηκε πριν από 1.600 χρόνια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η πόλη δεν έχει δει ποτέ ένα θέαμα όπως αυτό που εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ. Με ένα κοινό που περιλάμβανε celebrities όπως οι Jennifer Lopez, Sean Combs, Doja Cat, Kris Jenner, Kourtney Kardashian, Ciara, Monica Bellucci, Christian Bale, Dame Helen Mirren, Kitty Spencer και πολλους ακόμα διάσημους stars, οι Domenico Dolce και Stefano Gabbana παρουσίασαν την τελευταία τους συλλογή Alta Moda σε έναν χώρο που μέχρι τώρα δεν φιλοξένησε ποτέ επίδειξη μόδας: την πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Η συλλογή παρουσιάστηκε με φόντο τα κανάλια με τους γονδολιέρηδες και το Παλάτι των Δόγηδων. Όπως συμβαίνει πάντα με αυτές τις συλλογές Alta Moda, τα κομμάτια χαρακτηρίστηκαν από την τοπική χειροτεχνία και τη δημιουργική κουλτούρα της πόλης, τόσο για να γιορτάσουν τον πλούτο της ιταλικής χειροτεχνίας όσο και για να προσφέρουν στους πελάτες τους ένα συγκεκριμένο και μοναδικό αναμνηστικό.

Έτσι, τα εντυπωσιακά φορέματα με georgette και τούλι ήταν κεντημένα για να αναπαράγουν με απίθανο τρόπο τα καλειδοσκοπικά μοτίβα του γυαλιού Murano ή τα φιδίσια σχέδια στο δάπεδο του St Mark's. Υπήρχαν απίστευτοι μανδύες με σχοινιά και κόμπους και κομμάτια που παρέπεμπαν στον φημισμένο φτερωτό προστάτη των λιονταριών της πόλης, γόνδολες, και αποκριάτικες μάσκες. Το σατέν χρησιμοποιήθηκε στη συλλογή για να αντικατοπτρίζει τις αντανακλάσεις του καναλιού.

Πριν από αυτό το show, o Gabanna και o Dolce είχαν πει ότι σχεδίαζαν να παρουσιάσουν μια νεανική πλευρά της Alta Moda, "γιατί όλοι πιστεύουν ότι η μόδα είναι για τους παλιούς, αλλά δεν πρέπει να είναι έτσι". Αυτό αποτυπώθηκε στο punk στιλ μαλλιών και στο κάστινγκ που περιελάμβανε μια σειρά από διασημότητες όπως οι Chance, Jessie James και D'Lila Star (κόρες Sean Combs), Deva (κόρη της Monica Bellucci), Emmeline, (κόρη του Christian Bale) και Leni (κόρη της Heidi Klum).

Ο άστατος καιρός μοιάζει να ήθελε να ενισχύσει το εντυπωσιακό show μέσα από τους υπέροχους χρωματισμούς του ουρανού κατά την διάρκεια του ηλιοβασιλέματος αλλά και ενός ουράνιου τόξου που σχηματίστηκε μετά από μια μικρή μπόρα. Το σάουντρακ ήταν το «Four Seasons» του Βιβάλντι, και ευτυχώς, η βροχή άρχισε να πέφτει έντονα μόλις οι σχεδιαστές κατέβηκαν στο runway, ανάμεσα σε ένα υγρό χειροκρότημα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.