ΣΤΙΛ RUNWAYS

H επιστροφή του Altuzarra για την S/S 2022 ήταν θριαμβευτική


Μάρθα Κουμπάνη

15 Σεπτεμβρίου 2021

H επιστροφή του Altuzarra για την S/S 2022 ήταν θριαμβευτική
H επιστροφή του Altuzarra για την S/S 2022 ήταν θριαμβευτική

Καλώς ήρθες πίσω, Joseph Altuzarra! Ήταν το 2017 όταν ο Altuzarra έφυγε από τη Νέα Υόρκη για το Παρίσι σε ένα κύμα καταξιωμένων σχεδιαστών που αναζητούσαν μεγαλύτερη προβολή στη διεθνή σκηνή. Η πανδημία τον κράτησε εδώ αυτή τη σεζόν και αυτό τον δικαίωσε, αφού μόλις παρουσίασε μία από τις καλύτερες συλλογές του.

Για την άνοιξη του 2022 ο σχεδιαστής στράφηκε στο αρχείο του και ανανέωσε ορισμένα από τα σχέδια του 2016, με εντυπωσιακά tie dye και πλεκτά με την τεχνική shibori.

Ο Altuzarra είπε ότι κοίταξε ένα πολύτιμο βιβλίο, το Wilder Mann του Charles Fréger, και τις φωτογραφίες του από ειδωλολατρικές τελετουργίες και γιορτές της άνοιξης, για έμπνευση. Αυτό που έκανε αυτή τη συλλογή τόσο συναρπαστική ήταν ο τρόπος με τον οποίο συνδύσε την καθημερινότητα με τις μαγικές, χειροποίητες πινελιές.

Εντυπωσιακά ήταν όμως και τα πλισέ jackets φορεμένα με matching φούστες, το ένα σε χρυσό και το άλλο σε blue marble print. Tέλος σε πολλά από τα looks ο designer ενσωμάτωσε πλεκτούς γιακάδες και ζώνες με φουντίτσες να κρέμονται.Tη μποέμ ατμόσφαιρα της συλλογής ενίσχυσαν τα μαλλιά με τις πιο όμορφες front row braids. Bravo!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.