ΣΤΙΛ RUNWAYS

O oίκος Chloé φέρνει το οικολογικό στιλ στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι


Μάρθα Κουμπάνη

1 Οκτωβρίου 2021

O oίκος Chloé φέρνει το οικολογικό στιλ στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι
O oίκος Chloé φέρνει το οικολογικό στιλ στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι

Μια ηλιόλουστη μέρα του φθινοπώρου, στις όχθες του Σηκουάνα, μια ομάδα ανθρώπων περιμένει την έναρξη του show Chloé. Τι καλύτερη υπενθύμιση του γιατί τα φυσικά shows θα κερδίζουν πάντα τα virtual. Για την πρώτη της επίδειξη σε runway με κοινό από τότε που ανέλαβε creative director του γαλλικού οίκου μόδας τον περασμένο Δεκέμβριο, η Gabriela Hearst επέλεξε ένα σκηνικό καρτ ποστάλ στο Παρίσι.

Παρόλο που ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων εξακολουθεί να καλύπτεται από σκαλωσιές, το σκηνικό δίπλα στο ποτάμι δεν θα μπορούσε να είναι πιο γραφικό και η παρουσία της Demi Moore και της Gillian Anderson πρόσθεσε επιπλέον λάμψη. Η Moore συνοδευόταν από την κόρη της, Scout Willis, της οποίας το debut single «Love Without Possession» έγινε remix για το soundtrack της πασαρέλας.

«Αυτή η συλλογή έπρεπε να αφορά την αγάπη, η οποία είναι η κινητήριος δύναμη στον κόσμο για μένα, σε ό, τι κάνω», είπε η Hearst. Η σχεδιάστρια έθιξε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού το θέμα της κλιματικής αλλαγής, μέσα από μία  eco-conscious collection. Επιπλέον, θέλησε μέσα από τις δημιουργίες της να τιμήσει τους ανεξάρτητους τεχνίτες, μέσα από τη νέα της πρωτοβουλία με όνομα Chloé Craft.

jenny.gr

«Η πολυτελής μόδα άρχισε να μου φαίνεται βιομηχανική», είπε η σχεδιάστρια. 

Έτσι, τα vest dresses σε αποχρώσεις του ουράνιου τόξου ήταν κροσέ φτιαγμένα στο χέρι. Τα κολιέ ήταν φτιαγμένα από κοχύλια δεμένα με λωρίδες υφάσματος που είχαν απομείνει από προηγούμενες συλλογές. Οι τσάντες δημιουργήθηκαν με το πλέξιμο περισσότερων τέτοιων stock υφασμάτων και είχαν δερμάτινες χειρολαβές. Οι chunky σόλες των flatform sandals ήταν κατασκευασμένες από ανακυκλωμένες σαγιονάρες που περισυλλέχθηκαν από τη θάλασσα, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ocean Sole με έδρα την Κένυα.

Η Hearst προσπαθεί με κάθε τρόπο να μειώσει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της μάρκας. Για παράδειγμα η τσάντα Woody tote, πλέον θα κατασκευάζεται από λινό αντί για βαμβάκι. Ταυτόχρονα, το νέο sneaker της Chloé Nama χρησιμοποιεί 80 % λιγότερο νερό και εκπέμπει 35 % λιγότερα αέρια θερμοκηπίου από το προηγούμενο μοντέλο Sonnie.

Ενώ η σχεδιάστρια είναι στην ευχάριστη θέση να επιστρέψει σε προσωπικές εκδηλώσεις, βλέπει την παράστασή της ως μια ευκαιρία να αναδείξει τους αγαπημένους σκοπούς. Μια συγκεκριμένη περίπτωση: Les Bâtisseuses, ένα δίκτυο που εκπαιδεύει γυναίκες πρόσφυγες σε οικολογικές κατασκευές, το οποίο έχτισε τα τούβλα για την παράσταση.

jenny.gr

«Μπορούμε να φτιάχνουμε ένα όμορφο, επιθυμητό προϊόν, αλλά ταυτόχρονα χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα για να πούμε στις ιστορίες άλλων ανθρώπων, για να αναδείξουμε τη δουλειά άλλων ανθρώπων», είπε η Hearst. «Πρέπει να υπάρχει υψηλότερος σκοπός για να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Με ενθουσιάζει που δουλεύω με όλους αυτούς τους διαφορετικούς ανθρώπους που κάνουν καλό στον κόσμο».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.